Китай досі займає позицію, яка діє на користь Росії, - український дипломат

Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії. І поки Китай гратиме таку гру, спокою не буде. Про це сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Валерій Чалий, передають Патріоти України.

Дипломат зазначив, що Китай має діяти відповідно до своєї нової ролі у світі. "Сі Цзіньпін провів зустріч з президентом США Байденом. Вони обговорили питання конкуренції, питання співробітництва. Очевидно, що Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії. Невідомо, що везуть транспортними літаками у Росію з Китаю. Поки Китай гратиме таку гру, спокою не буде", - зауважив Чалий.

За словами дипломата, Китай вже хоче вийти на провідні позиції у світі. "Китай має діяти відповідно до своєї нової ролі у світі. Китай вже хоче вийти на провідні позиції у світі в найближчі 10-15 років не тільки в економіці. Тому, стосовно країн-спонсорів тероризму треба діяти спільно з усіма ключовими країнами світу. Інакше світ буде зруйновано, і порядок у світі вони не налагодять", - підкреслив Чалий.

Від початку російського вторгнення в Україну Китай відігравав вирішальну, хоча й публічно малопомітну, роль у прийнятті стратегічних рішень як у Вашингтоні, так і в Москві.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...