Китай і США на G20 поділять Росію та визначать фінал війни, - Давидюк

Лідери найбільших економік світу зберуться на саміті "Великої двадцятки" (G20) в Індонезії на тлі боротьби України з Росією. На цій зустрічі, власне, порушуватимуть питання війни та її ймовірного фіналу.

Про це 24 каналу сказав політолог Микола Давидюк. За його словами, роль Росії як супердержави залишилася у минулому десь – за часів Хрущова чи Сталіна.

Які дії щодо Росії можна очікувати з боку Китаю

Давидюк зазначив, що найближчими днями голова КНР Сі Цзіньпін буде зустрічатися з президентом США Джо Байденом під час саміту G-20 на Балі. Це буде момент розподілу Росії між двома супердержавами.

На Балі просто поділять Росію між Китаєм і Штатами – раз. Друге, там буде визначено фінал війни, тому що війна не треба нікому – ні Китаю, ні Штатам. І це буде якраз супержорсткий меседж Путіну,
– заявив політолог.

По-третє, на його думку, Китай бачить Росію виключно як свого енергетичного донора, який буде допомагати зростати його економіці від 7 до 10% до 2030 року, щоб вийти на перше місце у світі.

Тому, додав Давидюк, роль Росії як супердержави залишилася десь за часів Хрущова чи Сталіна. Нинішня Росія – це така собі примітивна автократія, що застрягла у війні, яку сама почала, програла й зараз не знає, як із цього вийти.

Давидюк припустив, якими будуть дії Китаю і США щодо Росії на саміті G20: дивіться відео

Яким бачать Путіна у США та Китаї

Давидюк заявив, що Китай не може прямо допомагати Україні. Адже це автократія й диктатура, яка живе й дружить, відповідно, з диктатурами та автократіями. Україна ж є Західною демократією й дружить із відповідними державами. Тож, одні одному вони не можуть допомагати.

Чи можуть, наприклад, вони об'єднуватися й когось ділити типу як Росію? Можуть. Для того, щоб ті забрали собі європейську частину, ті – азіатську, й будуть усі щасливі,
– сказав політолог.

Україні ж, зауважив він, все одно, хто та який шматок Росії собі забере. Наше завдання – повернути всі українські території, а також зробити так, щоб у Росії "демонтували" режим й більше там не було імперських амбіцій, щоб вона поводилася, як Німеччина – суперпацифістська держава.

Ось що повинна зробити Україна з Росією в майбутньому. І цей процес із Херсона почався,
– наголосив Давидюк.

За його словами, між США і Китаєм дуже конкурентні відносини. Водночас обидві держави розуміють, що є конкуренція між першим і другим номером у світі, світ багато в чому двополярний, і вони не хочуть, щоб якісь політичні відставні лузери на кшталт Путіна погрожували їм чи їхнім дітям.

Путін в очах Сі Цзіньпіна на вигляд як шматок лайна, який просто не викинули в смітник. Усе. Якщо Путін думає, що він грає третю роль чи він там друга супердержава. Ні, цього немає,
– зазначив політолог.

Він зауважив, що таким бачать Путіна і в США, і у Китаї. Тому бравада Путіна їм здається дуже смішною й примітивною. Але одні можуть безпосередньо допомагати Україні, як США і колективний Захід, а інші – не можуть із суто ідеологічних причин, як Китай. Тому Сі Цзіньпін так поводиться. Але, якщо він завдає удару по нашому ворогу – це прекрасно й те, що нам треба.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд Східної операційної зони - Костянтин Машовець

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:00

Східна операційна зона . Розпочнемо з Краматорського напрямку... . На цьому напрямку, очевидно, триває перегрупування сил й засобів УВ "Юг" противника, у зв'язку з чим, ефективність його наступальних дій, скажімо так, трохи "подупала"... Як на мене, ...

Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9 мая", - Голобуцький

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:30

"Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9мая": пара ряжених дебілів-пенсів припхались до Вічного вогню в Києві (так, він досі є і досі відбиває власне совкові наративи, а не нашу трагедію і шалені втрати - і, можливо, з цією штукою варто щось з...