Має будинки в Криму та кондитерський цех: Уродженець Львівщини став "правою рукою" нового гауляйтера Нової Каховки

Заступником нового голови окупаційної адміністрації Нової Каховки на Херсонщині Віталія Гури став підприємець Мар’ян Жолубак. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передають Патріоти України.

За інформацією джерел ЦЖР, Мар’ян Жолубак є досить відомим не тільки у Новій Каховці, а й у сусідньому місті Каховка.

Він народився 24 квітня 1965 року в селі Воютичі Самбірського району Львівської області. Навчався в Києві. Після закінчення навчання переїхав до міста Нова Каховка, де працював на заводі "Таврія".

Свій бізнес Мар’ян Жолубак почав з продажу "лівого" коньяку. На початку 2000-х років разом із ще одним місцевим підприємцем Сергієм Леліковим викупили магазин "Астрон" у центрі Каховки і створили однойменне товариство з обмеженою відповідальністю. Згодом вони також заснували ТОВ "Голф" у Севастополі. У 2008 році Жолубак заснував ТОВ "Альянс продукт".

У 2014 році він мав у Новій Каховці декілька магазинів, у тому числі в торговельному центрі в мікрорайоні "Сокіл", склади і два розкішні житлові будинки з басейном на Фіоленті поблизу міста Севастополь.

Після анексії Криму Жолубак переїхав на півострів та у 2015 році отримав російський паспорт.

Незадовго до повномасштабного вторгнення він відкрив кондитерський цех і мережу фірмових магазинів під зареєстрованою на Сергія Лелікова торговою маркою "Країна солодощів".

Навесні 2022 року Жолубак повернувся до окупованої Нової Каховки та почав активно співпрацювати з окупаційної владою.

"Новина про це шокувала всіх моїх друзів і знайомих. Вони дивуються – як уродженець Львівської області виявився таким запеклим любителем "русского мира". Але мене це не дивує. Адже Мар’яна завжди цікавили лише гроші. Заради них він міг продати душу дияволу і встромити ніж у спину будь-кому, навіть своїй рідній людині", – зазначила колишня дружина Олеся Жолубак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...