"Меркель жорстко вимагатиме негайно взятись до виконання плану Штайнмаєра", - політтехнолог Голобуцький

Ситуація і стане черговим масштабним випробуванням для Зеленського як президента.

"Афганістан не схвалює телебачення (і соцмережі) і офіційно відмовився від демократії на користь "традиційного ісламського керування державою". Світ обраховує кількість жертв (і старанно їх приховує, судячи з усього) та намагається знайти, кому зіпхнути афганських біженців (5 до Словенії, 10 до Словаччини, 10 до Естонії...). До візиту фрау Меркель до Києва 4 дні", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Канцлерін вже знає, що отримуватиме 15 000 євро пенсії. До виборів Бундестаґу і приходу нового канцлера 5 тижнів.

--
В такому контексті очевидно, що Меркель мінімально зацікавлена проблемами України і Зеленського. Натомість з радістю будь-якими методами посуне десь на нижні позиції порядку денного війну й окупацію в Україні. Просто щоб це не відволікало від глобальніших проблем, що становлять пряму загрозу для ФРН.
Отже, Меркель буде тиснути на Зеленського. Жорстко тиснути. Вимагати компромісів, поступок і примирення - щоб мати якомога менше мороки з нами. І так - Меркель жорстко вимагатиме негайно взятись до виконання плану Штайнмаєра.
Цього і слід було очікувати. Міжнародна кон'юнктура дійсно не може складатись завжди на користь України чи хоча би створювати нейтральне тло для наших проблем. Рано чи пізно в світі мусила скластись ситуація, коли наші проблеми для союзників відсунулись на надцятий план, бо є більш актуальні і загрозливі для союзників, а не для нас події.
І от ця ситуація і стане черговим масштабним випробуванням для Зеленського як президента. Прогнеться чи все ж втримається. Зуміє чи ні наполягти на важливості проблем України - що їх не вирішують отак, легким порухом руки, бо вже не цікаво.
Що це означає для нас? Що суспільство мусить ці дні також тиснути на Зеленського - тиснути набагато сильніше за очікуваний тиск Меркель. Щоб в Зеленського просто не було іншого варіанту, як скромно відмовити пані майже державній пенсіонерці ФРН.
"Давайте ми відкладемо черговий розгляд проблеми України до жовтня чи й листопада - для нас важливо знати позицію нового канцлера ФРН з цього питання". От і все - нічого аж такого героїчного чи радикального. Просто відкласти питання і потягнути час. Можливо, Зеленський навіть впорається. Звісно, якщо ми тиснутимемо в публічному просторі достатньо масштабно".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд Східної операційної зони - Костянтин Машовець

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:00

Східна операційна зона . Розпочнемо з Краматорського напрямку... . На цьому напрямку, очевидно, триває перегрупування сил й засобів УВ "Юг" противника, у зв'язку з чим, ефективність його наступальних дій, скажімо так, трохи "подупала"... Як на мене, ...

Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9 мая", - Голобуцький

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:30

"Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9мая": пара ряжених дебілів-пенсів припхались до Вічного вогню в Києві (так, він досі є і досі відбиває власне совкові наративи, а не нашу трагедію і шалені втрати - і, можливо, з цією штукою варто щось з...