Хайтек-компанія Meatech з Нес-Ціон бере участь в глобальній гонці по винаходу «м'яса з пробірки». Перші продукти з лабораторії, як очікується, потраплять в ресторани вже в 2021 році, повідомляють Патріоти України.

Хайтек-компанія Meatech з Нес-Ціон бере участь в глобальній гонці по винаходу «м'яса з пробірки». Перші продукти з лабораторії, як очікується, потраплять в ресторани вже в 2021 році, повідомляють Патріоти України.
Компанія Meatech, можливо, вперше в історії створила штучне м'ясо за допомогою 3D-принтера. Головка принтера переміщається по лотку, розпорошуючи на нього шари біологічних «чорнила», що містять ембріональні стовбурові клітини теляти. Результати в даний час виглядають не дуже апетитно, але компанія переконана, що протягом року вона першою в світі надрукує 3D-стейк, який важко буде відрізнити від справжнього.

Цілком можливо, це одна з найбільш революційних технологій людства.
Стовбурові клітини тварин поміщають в біореактор, змішують з поживними білками і прискорюють ріст компонентами. Клітини ростуть, розмножуються, збираються в крихітні кластери, а потім з'єднуються в живу м'язову тканину.
Зростання відбувається повільно - на цьому етапі більшість компаній подрібнюють вирощене м'ясо в фарш.
Інновація Meatech дозволяє розріджувати тканину, розпорошувати її через 3D-принтер і швидко створювати стейк. Принтер може комбінувати різні «чорнило» і таким чином створювати різні види стейків.
Шарон Фіма, генеральний директор і співзасновник Meatech, каже, що компанія орієнтована на промисловий ринок. Для цього був розроблений власний біореактор і промисловий 3D-принтер, що дозволяє швидко виробляти значну кількість м'яса. Також компанія розробляє дві технології: біологічні чорнило і промислове виробництво живої тканини.

Концепція вирощування живої тканини в лабораторії з'явилася з необхідності заміни людських органів. В ході досліджень вчені виявили і спосіб вирощування їстівної м'ясної тканини.
Одним з учених Meatech є професор Таль Двір з Тель-Авівського університету, він отримав міжнародне визнання коли його лабораторії вдалася 3D-друк живого людського серця в минулому році.

Supermeat, очолювана Ідо Савір, Кобі Бараком і Широм Фрідманом, була першою. У 2016 році вона почала розробки для культивування фрикадельок, сосисок і курячих Наггетс. Фірма залучила інвесторів і отримала понад $ 3 млн. Supermeat планує почати поставки своїх продуктів в ресторани вже в 2021 році.
Aleph Farms, заснована Дідьє Тубіа, Йонатаном Бергером, Аміром Зейдманом і професором Шуламит Льовенберг з Техніона, включилася в гонку через рік після Supermeat і залучила $ 14 млн. Компанія розробляє технологію виробництва цілих стейкових висівок і планує вийти на ринок через три роки.


19 листопада за новим календарем (2 грудня за старим) - день пам'яті пророка Авдія, київського святого Варлаама, ігумена Києво-Печерського, ікони Божої Матері "У скорботах і печалях Утіха". За юліанським календарем - день пам'яті святителя Павла, спові...
До Росії постачаються оптичні приціли для снайперських гвинтівок від Swarovski. Про це повідомляє видання "Важные истории", посилаючись на дані митниць, передають Патріоти України. Зазначається, що постачання здійснює австрійський виробник преміальних ...