Мікрохвильовки проти дронів: У Америці створюють нову гармату

Гармати хочуть встановити на літаки, аби вони ліквідували загрозу безпосередньо у повітрі.

Американські військові збиватимуть дрони мікрохвильовими гарматами

Нещодавній замах на президента Венесуели, скоєний за допомогою безпілотників, змусив спецслужби багатьох країн замислитися: як же все-таки ефективно протистояти подібній загрозі? Саме тому армія США вирішила взяти на озброєння мікрохвильові гармати від компанії Lockheed Martin. Їх хочуть встановити на літаки, аби вони ліквідували загрозу безпосередньо у повітрі, інформують Патріоти України.

Замах на Ніколаса Мадуро, президента Венесуели, стався 5 серпня під час його виступу на честь 81-ї річниці створення Національної боліваріанської гвардії в Каракасі. Невідомі атакували політика за допомогою двох дронів. Є припущення, що це були апарати Matrice 600 від DJI. На борту кожного було по одному кілограму вибухівки С4. Загальна вантажність БПЛА такої моделі — 5,5 кг.

Аби врятувати життя високопосадовця, охорона відкрила вогонь зі стрілецької зброї. Заряди здетонували. Унаслідок вибуху постраждало 7 осіб.

Цей випадок демонструє, що стріляти по С4 — такий собі вихід, враховуючи, що є більш дієві заходи. Наприклад, безпілотники можна нейтралізувати за допомогою цілеспрямованих радіоперешкод. Тоді апарат втратить зв’язок із пілотом і буде просто парити над землею. Окрім цього, в деяких країнах проти дронів використовують орлів або яструбів. Але така стратегія не набула широкого застосування.

Та повернімося до США. Система, яку придбав Пентагон, призначена для установки на літаки і здатна відключати дрони на великій відстані променем сфокусованого мікрохвильового випромінювання.

У листопаді 2017 року ВПС Америки придбали схожу зброю під назвою SHIELD (Self-Protect High Energy Laser Demonstrator), також розроблену військовою корпорацією Lockheed Martin.

Джерело: Токар
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...