Між Росією та Китаєм у Центральній Азії зростає напруга, - дипломат зі США

Метью Брайза, дипломат та ексрадник держсекретаря США, зазначив, що Китай не допоміг Росії зі східно-західним транзитом та спрямував більшу частину своєї торгівлі до Центральної Азії та через неї. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Із зустрічі в Узбекистані, яка відбулась кілька тижнів тому, стало зрозуміло, що ані Сі Цзіньпін, ані Моді не збираються надавати підтримку Росії у її війні з Україною. Вони фактично чітко дали зрозуміти, що не схвалюють дії Росії. І якби Путін застосував ядерну зброю, ви б побачили конкретний спротив Китаю. До того ж між Росією та Китаєм у Центральній Азії зростає напруга. Китай не втрутився та не допоміг Росії зі східно-західним транзитом в рамках ініціативи "Один пояс - один шлях", а решта країн світу вирішили не використовувати транзит і маршрути через Росію. Пекін не втручався і не порушував санкцій накладених на Росію. Натомість Китай спрямовує більшу частину своєї торгівлі в Центральну Азію та через неї", - прокоментував дипломат.

Метью Брайза зазначив, що Сі Цзіньпін і справді порушив баланс у китайській політиці та консолідував владу, наблизившись до рівня Мао Цзедуна. Він також принизив свого попередника Ху Цзіньтао, випровадивши його з партійного з’їзду Китаю. Це була демонстрація великої політичної сили Сі Цзіньпіна.

"Сі не потрібна Росія, яка є молодшим партнером у будь-якому партнерстві з Китаєм. Незадовго до вторгнення РФ були розмови про партнерство без обмежень, але обмеження явно існують. Найбільш очевидним є те, що Китай не порушує накладених на Росію санкцій", - зауважив Брайза.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...