"Можете готуватися щопонеділка": У Повітряних силах розповіли про обрану окупантами тактику

Росіяни здійснили масовану атаку по Україні іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Ось уже другий понеділок поспіль українські міста потрапляють під масштабні удари окупантів. Це – притаманна росіянам поведінка, вони полюбляють нагнітати ситуацію після вихідних. Про це розказав речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

"Можете кожний понеділок готуватися, що о 4 буде тривога, це вже як книжка пише. Треба бути до цього готовими і розуміти, що з понеділка їм потрібно збадьоритись чи похмелитись", – зауважив він.

За словами Ігната, не можна сказати, готували росіяни чергову атаку заздалегідь чи ні – насправді вони готуються завжди. Окупанти мають перелік об'єктів, які вважають пріоритетними цілями. Вже зрозуміло, що зараз мова йде насамперед про об'єкти енергетики. Тож і цього разу було завдано ударів зокрема й по об'єктах критичної інфраструктури.

Атака дронів

Юрій Ігнат наголосив, що сьогодні росіяни акцентували на атаці дронів. Вона почалася ще вчора, 16 жовтня, о 21:30. Окупанти зробили це у темний час доби, аби БпЛА не можна було збивати тими засобами ППО, що є стрілецькою зброєю або чи зенітними гарматами, адже вони потребують візуалізації. Однак, зенітно-ракетні комплекси та винищувальна авіація можуть збивати шахідів і вночі.

"Зенітні ракетні війська відпрацювали непогано, так само як і авіація. На жаль, є втрати, людські жертви. Дійсно дуже боляче дивитися, що не змогли допомогти повною мірою, знищити всі 100%", – поділився він.

Утім, речник Повітряних сил зауважив, що більшість дронів все ж вдалося збити. Українські захисники знищили 37 безпілотників з 43 запущених, починаючи з вечора 16 жовтня, тобто 86%. Це є дуже хорошим результатом, адже кожен зі знешкоджених дронів – це врятовані життя та об'єкти. Тож хоч росіяни і почали зловтішатися через атаку зокрема по Києву, вони мають розуміти, що більшість їхніх знарядь вбивств були знищені.

Ракетні обстріли України 17 жовтня

Юрій Ігнат зауважив, що не обійшлося цього понеділка і без ракет, однак ними завдають ударів щодня, тому зараз акцентують здебільшого на дронах. Зокрема, вибухи унаслідок прильотів ракет також були на Київщині – туди з акваторії Чорного моря запустили "Калібри". Наразі інформації про результати роботи ППО ще немає, відомо, що були уражені деякі об'єкти критичної інфраструктури в областях.

"Щодо інших ракет, які були у зведеннях, то вони завжди проходять. Це ракети зокрема Х-59 авіаційного базування, так само С-300. Вони щодня, регулярно б'ють по прифронтових містах, які надзвичайно сильно потерпають від окупантів", – підкреслив речник Повітряних сил.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: В порту атаковані ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...