На Банковій уже є список послів, які скоро можуть втратити посади, - політолог

"Щось давно я не писав про посольські призначення-звільнення. Сподіваюся, що з приходом нового міністра МЗС Андрія Сибіги ці процеси нарешті не просто активізуються, але й стануть більш зрозумілими, прозорими, швидкими й інституційними (з поверненням до складання іспитів з іноземної мови, наприклад)", - пише політичний експерт Віктор Шлінчак на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так от. На Банковій уже є список послів, які скоро можуть втратити свої дипломатичні посади. Ними не задоволені ні в Офісі президента, ні в МЗС. Причини різні. Але основна претензія – їхня неефективність.

Наприклад, не задоволені нашим послом у Словенії, колишнім міністром оборони Андрієм Тараном. Але логічним є запитання: а хіба це призначення від самого початку не було провальним? Хотіли ж експериментів...

З політичних призначенців Таран не один такий. Є питання й по кількох інших кандидатурах.

За моєю інформацією, планує до України повернутися й нинішній посол України в Китаї Павло Рябікін. Там особисте питання. Але заміна йому не визначена. І поки ніхто й не оголошує кандидатів… Бо їх нема.

Починають думати й над тим, чи правильно, що відправили Андрія Мельника з Німеччини у Бразилію на фоні того, що (як вважають в ОП) нинішній посол Олексій Макеєв веде себе з німцями надто дипломатично й м'яко.

На посаду посла в Польщі наразі не доїхав Василь Боднар, а на його місце в Туреччині – Петро Бешта.

Досі не зрозуміло, що там за спецперевірка відбувається по екссекретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову, якого президент анонсував як посла в Молдові і який туди так і не доїхав. Різні джерела кажуть, що не дуже він туди й хоче.

Але навіть без урахування цих країн залишається ще понад 15 українських диппредставництв, де призначенням послів і не пахне. Піарпроєкт із конкурсом від МЗС провалився й уже визнаний як неактуальний. Також не призначені посли в Африку – там планували відкрити шість нових посольств. Роки два планували.

Узагалі, останній "зліт" послів, який відбувся в серпні, на Банковій сприйняли, скажімо так, без особливого ентузіазму (попереднього року деякі посли взагалі спали на зустрічі з президентом [України Володимиром Зеленським]). Тому, кому були потрібні ті три дні "гульні" в Києві й регіонах (останній великий івент відставленого очільника МЗС Дмитра Кулеби), в ОП не зрозуміли. А тому сподіваються, що Сибіга виявиться більш ефективним менеджером, ніж Кулеба. Поки що якось так. Як кажуть, будемо слідкувати за руками".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...