На Донбасі ЗСУ просуваються до Кремінної та блокують окупантів на Херсонщині. Карти боїв на ранок 30 жовтня

Українські військові закріплюють успіхи у Луганській області та поступово просуваються до Кремінної. Також ЗСУ блокують ворога на правому березі Дніпра у Херсонській області. Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Східна вісь

Аналітики ISW зазначили, що ЗСУ відрізали логістику окупантів, встановивши вогневий контроль над трасою Сватово-Кремінна. Ворог не зможе використовувати цю дорогу для перевезення техніки та боєприпасі. Бої на цій лінії фронту ще тривають.

Також продовжуються бої і на сході Харківської області. Окупанти ще утримують позиції на схід від річки Оскіл, неподалік кордону.

Донбас

Аналітики ISW вважають, що окупанти послабили штурми біля Бахмута після вдалого удару ЗСУ поблизу Майорська, в результаті якого загинули понад 300 солдатів РФ.

Також росіяни заявляють, що починають наступ на Вугледар та східну околицю Водяного (на північ від Донецька). Проте ні Генштаб ЗСУ, ні ISW поки не підтверджують цієї інформації. Водночас окупанти мають успіхи поблизу Авдіївки.

ЗСУ просуваються до Кремінної та блокують окупантів на півдні: карти боїв на ранок

Херсонська область

Російське керівництво продовжує перекидати мобілізованих у Херсонську область. Окупанти змушують мирне населення будувати укріплення у Херсоні, але, ймовірно, ворожі війська ще не підготувалися до вуличних боїв у місті.

Генштаб ЗСУ поки не повідомляє про ситуацію на південному фронті. Проте відомо, що українські захисники продовжують блокувати окупантів на правому березі річки Дніпро у Херсонській області.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...