Народні прикмети на 19 червня. Що українці традиційно робили цього дня, аби мати міцне кохання

19 червня за новим календарним стилем (2 липня - за старим) - день пам'яті апостола Іуди, брата Господнього. Також цього дня згадують святого Зосима-бджоляра (Зосимус).

19 червня за старим календарним стилем - преподобного Віссаріона, чудотворця Єгипетського.

Апостола Іуду називають братом Господнім, оскільки Іуда був сином праведного Йосипа Обручника і його першої дружини. Не варто плутати апостола Іуду з Іудою Іскаріотом, який зрадив Христа. Апостол Іуда був вірний Христу до кінця, хоча й не відразу повірив у Божественну сутність Христа. Після Вознесіння Іуда проповідував Євангеліє в Юдеї, Ідумеї, Самарії, Галілеї, а також у країнах Аравійського півострова. Але 80-го року у Вірменії апостола Іуду розіп'яли на хресті. Від апостола збереглося послання, написане ним у Персії, яке містить багато глибоких думок про Святу Трійцю, втілення Христа, добрих і злих ангелів і Страшний Суд.

Зосима (Зосимус) - християнський мученик, який був страчений у Сполето, Умбрія, Італія, за правління імператора Траяна.

Мученик Зосима жив у місті Аполлоні (Фракія) під час царювання гонителя християн Траяна. Святий хотів стати християнином. Почувши про початок переслідування християн, залишив військову службу, прийняв хрещення і всією душею віддався молитві й благочестю. Правителю Антіохії Доміціану донесли, що воїн Зосима зрадив імператора, знявши з себе військове звання і приєднавшись до християн.

На суді святий Зосима мужньо сповідав віру в Христа і відмовився принести жертву язичницьким богам. Був відданий на жорстокі муки, але, підкріплений благодаттю Божою, не відчував страждань. Правитель наказав розжарити мідне ложе і покласти на нього святого. Мученик, створивши знамення хреста, ліг, але залишився неушкодженим.

Вирушаючи з міста, Доміціан наказав взути мученика в залізні сандалі з вбитими в підошви гострими цвяхами і вести за собою. Господь дарував святому Зосимі сили легко і швидко слідувати за кіньми. Мученика кинули до темниці, де його морили голодом і спрагою, але ангел зміцнив його сили хлібом і водою. Святий Зосима рішуче відмовлявся принести жертву язичницьким богам. Після довгих і болісних катувань він був обезголовлений і з молитвою віддав свою душу Богові.

Прикмети на 19 червня

У народному календарі 19 червня - свято Зосима Бджоляр, прозвали його так на честь святого мученика Зосими Аполлоніадського, пам'ять якого також звершують цього дня.

За прикметами дня судять про погоду, а пов'язані вони в основному з бджолами:

  • бджоли з самого ранку збирають мед - день видасться хорошим;
  • бджоли сонні - чекай похолодання;
  • бджоли не влазять із вулика - піде дощ;
  • бджоли злі - до посухи.

За народними прикметами, 19 червня бджоли жалять тільки недобрих людей.

Що не можна робити 19 червня

Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква не схвалює сварок, образ, наклепів, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри.

Народні прикмети цього дня не радять відмовляти в допомозі, інакше сам опинишся в скрутному становищі, давати в борг гроші, а також перераховувати бджіл пасічникам - комахи хворітимуть і можуть загинути.

Що можна робити 19 липня

Святий Зосима - покровитель сім'ї. У нього просять благополуччя для сім'ї, а закохані моляться святому про міцне кохання.

У народі день вважається вдалим для початку будь-яких справ, наприклад, ремонту, переїзду - все, розпочате 19 червня, буде успішним. Також цього дня радять віддавати борги - якщо повернути навіть невелику частину, то гроші потечуть рікою, і в домі буде достаток.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злило інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилось пів України: Арестович - тепер нова ікона "хороших русских" імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...