Народні прикмети на 24 листопада: Щасливий день для весілля та ворожіння на судженого. Чому на Катерину Санницю ходять у вивернутому одязі

Православна церква 24 листопада за новим стилем вшановує пам'ять великомучениці Катерини Олександрійської, яка вважається покровителькою шлюбу та сімейного життя. За старим стилем церква 24 листопада шанувала преподобного Федора Студіта.

Якщо цього дня лежав сніг, а водойм покривалися кіркою льоду, то на Катерину влаштовували перегони на санях, що їх особливо любила молодь. Молодята у цей день ходили селом у вивернутих навиворіт кожухах - вважалося, що це допоможе їм зберегти шлюб щасливим.

До цього свята намагалися закінчити всі сільськогосподарські роботи, привести в порядок сарай, прибрати і замульчувати город. За давніми повір'ями, якщо до 24 листопада все закінчити в городі і в саду, то наступний рік буде дуже врожайним.

Незаміжні дівчата ввечері 24 листопада ворожили на судженого. Для цього брали головку часнику, чистили її і рахували зубчики. Якщо їх парна кількість, то в наступному році буде весілля, а якщо непарне, то дівчина ще рік буде незаміжньою. Також популярним у День святої Катерини було таке ворожіння: гілку вишні ставили у воду і чекали, чи вона розцвіте до Різдва. Якщо це сталося, то наступного року дівчина вийде заміж.

За давніми прикметами в свято 24 листопада для міцного здоров'я потрібно приготувати страву з вирощених на своєму городі овочів, наприклад, овочеве рагу або борщ. Це подарує міцне здоров'я і зарядить людину вітамінами. Також в цей день слід з'їсти шматочок копченої або засоленої риби.

Що не можна робити 24 листопада

Не варто сьогодні сумувати і сумувати, думати про погане. Також не потрібно готувати їжу в поганому настрої.

Лінуватися 24 листопада - до фінансових проблем.

Не варто сьогодні розповідати про свої плани, інакше вони не збудуться.

Не можна позичати, дарувати і приймати в подарунок рушники, але можна дати за рушник кілька дрібних монет.

Не можна залишати в будинку бруд і безлад, інакше накличете на себе неприємності.

Не можна пити і їсти з посуду з тріщинами сьогодні.

День не підходить для весілля. Такий шлюб, швидше за все, швидко розпадеться.

Прикмети погоди 24 листопада

Існують такі прикмети про погоду у цей день

  • Якщо на горобині, калині і ожині залишилося багато ягід, то в наступному році ягоди добре вродять.
  • Гуси вийшли на лід - до теплого Різдва.
  • Якщо на нічному небі багато зірок, то в наступному році багато грибів вродить.
  • Погода на Федора тепла - зима теж буде теплою.
  • Якщо на вулиці дощ або мокрий сніг, то до грудня ще потеплішає.

Важливо, що у наш час клімат дуже змінився, і всі давні прикмети для нас актуальні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...