Народні прикмети на 6 листопада: Невдалий день для покупок і нових справ

Православна церква України 6 листопада за новим стилем вшановує пам'ять святого Константинопольського архієпископа Павла Сповідника, преподобного Луку з Києво-Печерських печер і мучениць Олександри, Клавдії, Єфросинії та Матрони. За старим стилем церква 6 листопада День вшановує ікону Божої Матері "Всіх скорботних Радість".

У давні часи зими були ранніми, а в листопаді часто лежав перший сніг. Річки вже покривалися першим тонким льодом. Наші предки вірили, що замерзлий в свято 6 листопада лід пролежить до початку весни. Рибалки готувалися до підлідної риболовлі - оглядали і лагодили снасті, діставали льодоруби. У Павлів день у рибалок буде хороший і смачний улов.

У народне свято 6 листопада наші предки зверталися до ікони Богородиці "Радість скорботних" або будь-якого іншого святого образу Богоматері. Люди вірили, що Божа Матір кожному віруючому принесе заспокоєння, зцілення від хвороб і допомогу у важкій життєвій ситуації. Тільки після молитви робили інші справи.

Це народне свято здавна вважається вдалим для рукоділля. У давні часи люди вірили, що Богородиця благословить умілих рукодільниць. День присвячували вишивці, прядінню і ткацтву. У цей період починало рано темніти, тому жінки для освітлення хати використовували світець і лучину.

Дата 6 листопада здавна вважається вдалою для позбавлення від шкідників в будинку і господарських будівлях. Чоловіки в цей день обкурювали льохи полином або сірчаною шашкою.

Що не можна робити 6 листопада

Не можна в цей день починати нові справи, займатися важкою фізичною працею, братися за довгострокові і масштабні проекти.

Невдалий день для фінансових справ. Не можна здійснювати великі покупки, робити ставки і грати в азартні ігри, вкладати особисті гроші в бізнес. Заборонено давати гроші в борг і брати кредити, інакше фінансова ситуація сильно погіршиться.

Незаміжнім дівчатам не варто проводити весь день на самоті, інакше буде важко знайти нареченого.

Категорично заборонено в цей день давати обіцянки, які не зможете виконати.

Прикмети погоди 6 листопада

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Цвіркуни і цикади співають вечорами - до потепління.
  • Ворони збираються у великі зграї - до раннього снігопаду в цьому році.
  • У білок шерсть потемніла - наближається похолодання.
  • Якщо з'явилося багато синичок, то зима буде ранньою.
  • Снігопад 6 листопада віщує сніжну зиму.
  • Якщо вітру немає, то скоро похолодає.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...