Навіть свою публіку не переконали: У Росії визнали фейком новину, де "ЗСУ ображають російськомовну жінку" (відео)

Росія масово створює фальшиві відео про Україну та ЗСУ, щоб налякати місцеве населення. Проросійський Telegram-канал "Записки ветерана" визнав, що відео з Мережі на якому "українські військові ображали жінку за те, що вона говорить російською", є фейком. Ймовірно, відео зробили в підконтрольній Росії Макіївці. Головний редактор Republic Дмитро Колезєв в ефірі телеканалу FREEDOM розповів, що було багато факторів, які вказували на підробку, передають Патріоти України.

"По-перше, той факт, що відео зняте з відеореєстратора на автівці. Наскільки нам відомо, на окупованій території та на прифронтовій території з українського боку заборонено використовувати відеореєстратори, аби не передавалася інформація про переміщення військ. По-друге, експерти зазначали, що пов‘язки у буцімто військових ЗСУ були жовтого кольору, тоді як останнім часом частіше використовуються зелені. На машині намальований німецький хрест часів Другої світової, а не той символ, який сьогодні частіше використовується на українській бронетехніці.

Найголовнішою, наголосив Колезєв, була поведінка людей у відео та монтаж. За словами експерта, ймовірно, звуки криків, дитячого плачу та пострілів були записані окремо, а вже згодом накладені на відео. Крім того, був виражений "російський акценті нібито військових ЗСУ".

Все це змушує сумніватися в тому, що відео справжнє. Важливо, що вдалося встановити місце фільмування, - Макіївка, яка від 2014-го перебуває під контролем російських військ. Це доволі глибокий російський тил. Дивовижно, але інформацію про те, що це фейк, в підсумку підтвердили російські канали. Коли МЗС Росії видалило цей твір зі свого Твіттеру, стало зрозуміло, що і російська влада визнала, що облажалася", - зауважив Дмитро Колезєв.

До слова, ролик в Твіттері російського МЗС було доступне ще вранці 28 березня, але згодом запис видалили. Про причини видалення публікації МЗС не повідомило.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...