Не просто черговий рейд: Десантування українських військ на лівобережжі Херсонщини масштабніші, ніж були раніше, - ISW

Інститут вивчення війни оцінює, що українські дії на лівому березі Дніпра на Херсонщині видаються масштабними, ніж тактичні рейди, які були раніше. А геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили зберігають присутність вздовж берегової лінії Дніпра та біля Антонівського залізничного мосту, незважаючи на контратаки росіян.

Російські джерела також обговорюють масштабніші ніж зазвичай українські наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області 19 жовтня. Відомий російський військовий блогер, який ініціював російську дискусію про українські штурми на східному березі 18 жовтня, заявив 19 жовтня, що дві українські диверсійно-розвідувальні групи української морської піхотної бригади переправилися через річку Дніпро, розбили російські війська в цьому районі та завоювали плацдарм у селі Кринки (30 км на схід від м. Херсона та приблизно 2 км у глиб материка від берегової лінії р. Дніпро).

Він також стверджував, що російська піхота контратакувала та відтіснила українські сили до околиць села, але зазначив, що українські війська все ще контролюють деякі будинки в Кринках і чекають на підкріплення в цьому районі.

Інший російський військовий блогер заявив, що українські війська в атаках на Кринки використали більше живої сили, ніж у попередніх атаках.

Кілька російських джерел, у тому числі окупаційний глава Херсонської області Володимир Сальдо, стверджували, що росіянам вдалося відкинути українські війська з району Пойма-Піщанівка-Підстепне (15 км на схід від Херсона) до берега річки Дніпро та до позицій під Антонівським залізничним мостом, де, як вони стверджують, українські сили намагаються відпочити та перегрупуватися під постійними авіаційними та артилерійськими ударами Росії.

Український Генштаб також визнав українські операції на східному березі і повідомив 19 жовтня, що російська авіація завдала ударів по Піщанівці, маючи на увазі, що українські сили діють у місті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького