"Не просто лицемірство, а дурість": Захід запізнився з допомогою Києву, - британський журналіст

Країни Заходу запізнилися з наданням допомоги Україні у її протистоянні російській агресії. Про це у своїй колонці для The Sunday Times пише журналіст Меттью Сайєд, передають Патріоти України.

Він нагадує, що у 2022 році західні лідери заявили, що Росії "не можна дозволити перемогти". "Вони сказали, що санкції будуть "непроникними". Вони сказали, що ми надішлемо "усю зброю, яка потрібна Україні". І що сталося? Російська нафта хлинула в Європу після відмивання в Індії; обладнання подвійного призначення хлинули до Росії, відмивається Азербайджаном. А щодо зброї, то її завжди мало, занадто пізно", - констатує автор.

За його словами, "червоні лінії" стираються з кожним днем, це не просто лицемірство, це дурість". "Стратегічний прорахунок був простим: Захід боявся, що рішуча відповідь може змусити Путіна "ескалувати". Російський лідер підживлював це сприйняття, погрожуючи ядерним армагеддоном щоразу, коли відчував себе трохи вразливим, за підтримки свого помічника Дмитра Медведєва. Але нас обдурили. Ми забули вічну психологічну істину, що хуліганам імпонує тільки сила; це умиротворення тільки підбадьорить Путіна, так само як Гітлер був підбадьорений відсутністю відповіді після вторгнення в Судети", - зазначає Сайєд.

При цьому він пропонує не применшувати кошти та боєприпаси, які, хоч і з запізненням, таки потрапили в Україну. "Але я пропоную вам подумати, чи відповідають вони масштабам цього моменту, коли Україна знаходиться на передовій історичної битви між більш згуртованою автократичною віссю і тим, що ми все ще любимо називати вільним світом. Так само я не хочу репетувати, як ми потрапили до цього жахливого місця — замирення після анексії Криму; Великобританія вітає брудні російські гроші; Європа не витрачає кошти на оборону, а натомість задає питання тут і зараз", - резюмував автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...