Однак щось не склалось із результатами: У Польщі партія влади наймала радників Орбана під вибори

Польська партія влади Право і справедливість ще влітку найняла радників прем'єра Угорщини Віктора Орбана для допомоги в передвиборчій кампанії. Про це повідомляє Polityka, передають Патріоти України.

Джерела видання, пов’язані з передвиборчим штабом ПіС, заявили, що угорські радники в польській партії влади з’явилися в червні, коли з посади глави передвиборчого штабу пішов євродепутат Томаш Поренба, а свій вплив на кампанію посилив прем'єр Матеуш Моравецький.

Співрозмовники Polityka кажуть, що радники не з’являлися фізично у штабі ПіС, але «мали великий вплив на перебіг кампанії». Також, за словами співрозмовників, саме вони нібито запропонували змістити фокус кампанії на тему мігрантів, а також підкинули ідею з проведенням референдумів у день виборів. Таку саму технологію використовував Орбан під час парламентських виборів у квітні 2022 року.

Крім того, рішення активно атакувати лідера польської опозиції Дональда Туска начебто теж пов’язане з порадами угорців, а також прем'єра Польщі, йдеться в матеріалі Polityka. «Вони (угорські радники. — Ред.) стверджували, що достатньо перенести в нашу стратегію те, що працює в них, і ми отримаємо перемогу. Вони просто не врахували польську електоральну специфіку і суспільні настрої», — сказав виданню співрозмовник із ПіС.

Явка на парламентських виборах у Польщі, що відбулися 15 жовтня, стала рекордною з 1989 року — 74,38%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...