Один ексвагнерівець розповів мені, як вони проходять такмед: тим, хто тікає, відрубують руку до ліктя і надають допомогу, - Золкін

Найманці російської ПВК "Вагнер", яку визнали міжнародною злочинною організацією, навчалися тактичної медицини, зокрема, на росіянах, які тікали з поля бою. Про це український відеоблогер Володимир Золкін, який записує інтерв'ю з російськими військовополоненими, повідомив під час стриму з головною редакторкою видання "ГОРДОН" Олесею Бацман і телеведучим Савіком Шустером, передають Патріоти України.

"Мені один колишній вагнерівець розповів, як він проходив такмед. Тут навіть я, розумієте, здивувався, бо це вже якось занадто", – сказав Золкін.

Він зазначив, що втікачів окупанти називають "п'ятисотими". "Упіймали вони цього "п'ятисотого", повернули до лав. Але не до лав, а вони на ньому відпрацьовують такмед. У який спосіб? По-живому вони відрубують йому руку до ліктя, і той має йому надати допомогу. Тобто перебинтувати й зробити усі потрібні моменти, щоб той не помер. Щойно він усі ці моменти зробив і той не помер – "браво, молодець". Тобто ти пройшов цю частину, ти розумієш, знаєш", – описав Золкін.

За його словами, колишній утікач із відрубаною рукою "прекрасно розуміє, що вже не жилець", оскільки після цього йому відрубають ще одну руку чи ногу. "Той, який тренується на ньому цього такмеду, теж розуміє, що той уже не жилець, але... У російській армії це... Я не можу сказати, що [...] це відбувається скрізь і постійно, але такі випадки є", – наголосив відеоблогер.

Він назвав російських дезертирів "найнормальнішими представниками російської армії". "[Це] людина, яка зрозуміла, що їй там робити нічого, і вирішила втекти", – зазначив Золкін.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...