Огляд світових новин від Свирида Опанасовича

Вашингтонські запорожці написали свого листа московському сцарю, аналогічного листа послало йому і Військо реєстрове Північноатлантичне.

Сцарь, отримавши ці послання, затихарився та зник з радарів. Наверно, сидить при лучині та повільно шевеля губами читає по складах. А потім дивиться у холодне, зимове, зоряне небо і виє.

Тексти згаданих листів від США та НАТО поки не опубліковані. Але їхні автори так багато про них розповідали, а головне – діяли -, що про зміст адресованих Хуйлу послань здогадатися зовсім нескладно. Й узагальнено відповідь США та НАТО можна було б звести до слів «Potsilui u sraku nas». Але це була б спрощена трактовка їхніх, прекрасних у своєму нахабстві, посланій.

Нагадаю – мова про відповідь Хуйлу на його хамський ультиматум: повернути НАТО до меж 1997 року і відмовитися від прийому до Альянсу нових членів. А головне, щоб у НАТО не приймали Україну. Й усе це має бути зафіксовано письмово у вигляді «Гарантий безопасности РФ». США погодилися дати йому письмову відповідь, але відповіли приблизно так: «сіє нєвозможно, Владімір. І ето даже нє обсуждаєтся. Но давайте, Владімір, поговорім о вас». Ну й далі, очевидно, іде перелік вимог США та НАТО. Серед яких, судячи з усього, центральна вимога - прибрати свої війська не лише з України, але – і це дуже важливо – із Грузії та Молдови. Вірогідно, там містяться іще якісь вимоги, це нам стане зрозуміло трошки згодом. Але в цілому картина ясна – на черговий воєнний шантаж Москви США, на відміну від попередніх подібних випадків, відреагували дуже жорстко. Значно жорсткіше, ніж очікував Хуйло. Оце і є та здорова, надмірна реакція («overreaction»), про яку ми днями говорили.
Риторика та практичні дії Білого Дому і їхніх союзників у ході цього раунду протистояння з РФ дійсно виглядають на перший погляд аж занадто різкими. І навіть десь неадекватними. Але лише в очах людей, які ніколи не мали справи з гопніками. От у Німеччині новий коаліційний уряд про існування гопніків, а відтак про єдину ефективну тактику спілкування з ними, вірогідно зовсім нічого не знає. Тому Берлін спостерігає за реакцією США й Великої Британії здивовано кліпаючи очима. Деякі інші країни також, очевидно, вважали, що не варто так уже гнівно реагувати на явний блеф Хуйла. А те, що це лише блеф, ніхто з серйозних західних аналітиків, схоже, не сумнівається.
Між тим, розумні люди в Білому Домі вирішили (а може їм хтось розумний підказав), що не варто гадати – блеф то чи не блеф. Краще реагувати так, ніби Хуйло і справді збирається воювати, а в такому разі найліпша лінія поведінки – відповідати на погрози гопніка трикратними погрозами. А на його недружні дії – діями трикратно недружнішими.
Ось ми з вами увесь цей час уважно спостерігаємо за тим, що діється навколо України. Це зрозуміло, бо сучасний світ, як відомо, україноцентричний. І для нас важливішими є кількість батальйонних тактичних груп коло українського кордону, хід маневрів у Білорусі чи кількість привезених з Далекого Сходу ракет «Іскандер». Але іноді варто поглянути на ситуацію ширше. Що ж ми побачимо.
Ми побачимо, наприклад, військово-морські навчання РФ, Ірану та Китаю в Індійському океані. По завершенні яких кораблі Тихоокеанського флоту РФ рушили не в бік Владивостока, а кудись у діаметрально протилежному від порту приписки напрямку. Водночас із своїх портів вийшли військові та військово-десантні кораблі Північного і Балтійського флотів РФ. Експерти кажуть, що мова взагалі про усі російські кораблі, які так-сяк можуть триматися на воді. І все це на тлі балачок про «кузькіну мать» Америці та про встановлення якихось ракет та російських баз на Кубі і в Венесуелі.
Чи бачать усе це США? Звичайно. Як реагують? Так само – трикратним overreaction, до якої залучають і флоти союзників по НАТО. Так, ми бачимо, наприклад, новенький фрегат королівського флоту Норвегії «Фрітьоф Нансен». Який ще у грудні минулого року вийшов із Осло та у повному ракетному й мінно-торпедному озброєнні рушив у акваторію Середземного моря. Де приєднався до ударної групи ВМФ США на чолі з авіаносцем «Гаррі Трумен». А то така махіна, що із Середземного моря здатна послати Хуйлу ракетне вітання у бліжнєє Подмосковье.
Атлантику, окрім Шостого флоту США, патрулюють бойові кораблі Другого та Четвертого флотів, капітани яких вже просто ізнивають в очікуванні російських морських гопніків. Та жваво перемовляться із британськими колегами спільним для обох країн військово-морським сленгом: «Keep astern» - «Aye, aye, sir!».
Зачувши убійственний жаргон англійських моряків кораблі Північного та Балтійського флотів не стали іскушать судьбу і зараз нерішуче дрейфують у нейтральних водах Балтики. Але не самі – за ними уважно стежать флоти практично всіх держав Балтійського моря. А усі балтійські держави, по чистій случайності, великі друзі Росії – від Швеції й до Польщі. Навіть військовий флот Данії і той не втерпів та вийшов у відкрите море під прадавнім бойовим кличем вікінгів «Ми тоже хочем пиздити Хуйла»....


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...