Окупанти готуються розпочати наступ на ще двох-трьох відтинках Харківщини, - військовий експерт

Російські окупанти готуються розпочати наступ на ще двох-трьох ділянках фронту Харківщини і, можливо, навіть Сумщини. Про це заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Зараз тривають важкі активні бої. Простежується активність ворога, що він хоче розпочати наступ на ще двох-трьох відтинках Харківщини і, можливо, навіть Сумщини з району Грайворона на Велику Писарівку. Тобто там зараз формуються певні угрупування ворога. Далі вони так само планують - західніше Харкова активізуватися. Наші сили готуються це все відбивати. Ворог дійсно здійснив стрімкий прорив, який не вийшов настільки стрімким, тому що їх почали досить потужно зупиняти наші сили, і це вдається", - заявив він.

Водночас, за словами Мусієнка, попри оборонні рубежі, окупанти мають перевагу в повітрі та активно застосовують авіацію для ударів, зокрема С-300 та безпілотники.

"Якщо ми говоримо про стратегічні цілі, вони можуть складатися з двох речей. На даному етапі ми відстежуємо активність з точки зору прикордонної смуги та створення там так званої буферної зони. Це дійсно так. І немає прямих безпосередніх загроз Харкову", - зазначив експерт.

Він також пояснив, що як тільки росіяни бачать, що десь є можливість розвинути успіх, намагаються там тиснути. "Тому я не виключав би того, що з південних рубежів, з окупованого Півдня російські війська можуть перекидати підкріплення на Білгородську, Курську область, щоб пробувати атакувати там більше, якщо зможуть розвинути певний успіх, наприклад, захопити Вовчанськ. Якщо вони зможуть, тоді вони посилять там тиск", - пояснив Мусієнко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...