Окупанти розстріляли українських військовополонених на Токмацькому напрямку

На Токмацькому напрямку росіяни розстріляли групу українських військовополонених. Окупанти вкотре порушили Женевську конвенцію і усі можливі домовленості. Моторошну новину про розстріл українських військових, яких росіяни взяли у полон, повідомив волонтер і активіст Сергій Стерненко у своєму Телеграм-каналі, зазначають Патріоти України.

"На Токмацькому напрямку росіяни розстріляли групу наших військовополонених. Деталі потім. За них помстились", — написав він.

Офіційних коментарів поки немає, невідома ані кількість вбитих, ані їхні прізвища. Як би боляче це не звучало, але роблять це росіяни порушуючи і Женевську конвенцію, і усі домовленості, не вперше.

Минулого, 2022 року, світ шокувала трагедія в Оленівці, куди окупанти зігнали українських захисників “Азовсталі”, а потім розбомбили приміщення. Один удар тоді забрав життя 53 військових, ще понад сотню бійців було поранено.

Рідні полонених довго не знали, кого саме росіяни позбавили життя, адже списки вбитих окупанти дали не відразу, а тих, хто ще мав шанс на життя, рятувати не давали.

Тоді в теракті росіяни звинуватили Україну, це єдине, що вони могли сказати у своє виправдання, натомість, аби д овести свою нібито не винуватість, на територію колонії вони так і не пустили гуманітарні місії для дослідження трагедії. Втім експерти з наявних відео і розмов, що перехопила СБУ, все одно відновили ланцюжок того страшного, судного дня для українських військовополонених. Й врешті з’ясували: теракт швидше за все росіянами був спланований.

А скільки злочинів росіяни зчинили над мирним населенням. Українці ніколи не забудуть і не пробачать братські могили на Київщині, Харківщині, Маріуполі та Херсонщині. А скільки всього ми ще можемо не знати. Коли схаменеться світ, питання, але помста завжди наздоганяє злочинців.

"На момент запису відео додаткової інформації про розстріляних військовополонених ми не мали, нічого поки невідомо й про прізвища, як і про те, як саме побратими помстилися за смерть українських бійців", — зазначає журналістка Вікторія Гнатюк.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...