"Ось та сама частина міста, яку "не бомбили, бо тільки "Азовсталь" бомбили": Фотограф із Маріуполя обурений сюжетом про рідне місто на телеканалі "Рада"

"Це фото, шановний Михайло Діанов та пані Tanya Goncharova, ведуча Телеканал "Рада", я зробив 27 березня у Маріуполі у дворі по вулиці Євпаторійській на відстані всього лише 1200 метрів від заводу "Азовсталь". І ці люди не купалися в морі разом з іншими маріупольцями, як стверджує Діанов у своєму інтерв'ю. А як і інші маріупольці ховали загиблих родичів, знайомих, друзів...", - написав фотограф Євген Сосновський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжив:

"Ховали тих, хто загинув у своїх будинках, в яких, як каже Діанов, під час обстрілів вже нікого не було. Загинув тому, що просто не було де ховатись. Це велике щастя, що на заводі "Азовсталь" були такі сховища, які хоча б трохи стримували той шалений шквал ракет і бомб, яким закидали його захисників рашистські літаки і артилерія. Я бачив все це на власні очі, тому що все це летіло над нашими головами. І не тільки над головами, а, недолітаючи до заводу, падало прямо в будинки навкруги заводу, розносячи їх вщент разом з мешканцями, які намагались в них сховатись.
На вулиці Євпаторійській, де було зроблене це фото, залишилось лише 2-3 незруйнованих будинка. А в залишках будинків лежали тіла і частки тіл загиблих людей. Людей, яким не було де рятуватись. Людей, яких ніхто не рятував. Людей, яким ніхто не міг прийти на допомогу і витягти їх з під завалів. Мені пощастило. Я вибрався з під такого завалу 15 березня 2022 року після того як ту частину будинку, де я знаходився, рознесло вщент. А чоловік, якого ховають на цьому фото, не зміг вижити після того, як снаряд влучив в його будинок. Володимир, брат моєї дружини, прожив 8 днів після поранення. Можливо б і вижив, якби була хоча б якась можливість йому допомогти. Нам вдалося врятувати тільки його поранену доньку з двома пораненими дітьми, які тоді теж ховались у тому ж будинку (пам'ятаєте 8-річного хлопчика Єгора, який потім написав про все, що відбувалось, у своєму дитячому щоденнику?). Врятували без лікарів. Бо лікарів не було. Як не було і ліків. І це історія тільки однієї родини і тільки одного загиблого. Яких, як вже стверджують навіть у Генпрокуратурі, в Маріуполі може бути близько 100 000.
100 000 мирних мешканців... Ось так маріупольці "відпочивали на морі"...
В мене одне питання до пані ведучої з Телеканалу "Рада" - навіщо ви це робите? Навіщо ви паплюжите честь і гідність Маріуполя і маріупольців? Замість таких "хайпових" інтерв’ю ви краще би почитали десятки тисяч розповідей маріупольців, які пережили справжнє пекло, вижили і змогли вибратись звідти туди, де очікували зустріти допомогу і підтримку. Але ж вам таке не цікаво. Це зараз не в тренді. Маріуполь зараз вже взагалі не в тренді. Хіба що у такому вигляді, яким ви намагаєтесь показати його у цьому так званому "інтерв'ю".
Я не буду вимагати від вас вибачень. Бог вам суддя. Але треба хоча б трохи поважати пам'ять про тих сто тисяч загиблих маріупольців. Хоча б трохи...
Ось так виглядав Маріуполь на відстані 1300 метрів від заводу "Азовсталь" і на 600 метрів нижче від Драмтеатру. Так виглядала та частина міста, де ми провели свої останні два місяці життя в Маріуполі. Та частина міста, яку не бомбили, бо "тільки "Азовсталь" бомбили". Так, в травні тут вже дійсно не бомбили, бо вже не було чого бомбити і цей район вже був знищений і захоплений рашистами.
Той же Діанов каже, що "прилітали літаки, постріляли по будинкам, де нікого не було..." То мабуть він не дуже цікавився і не знає, що в тих будинках навкруги заводу "Азовсталь" (який фактично був розташований майже у центрі міста) були живі люди. Живі, поки їх не знищили російськи снаряди та бомби. У невеличкому будиночку, який був праворуч від цього будинку з колонами, загинуло одразу 6 людей. І це тільки в одному маленькому будинку. Можливо, хтось з тих, хто вцілів, і наважився у травні вийти до моря, щоб змити з себе тримісячний бруд. Не купатися, не відпочивати. А тільки щоб дістатися води, якої в Маріуполі не було (навіть технічної) вже майже три місяці.
"Напевно ті, хто зараз там продовжують жити", - каже ведуча.
"Ну а як же!", - впевнено підхоплює Діанов.

"Напевно ті, кому вдалося вижити у тому пеклі", - кажуть маріупольці".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...