"Підірвав авторитет країни": Президент Бразилії передумав критикувати допомогу Україні, - Reuters

Бразильський президент зрозумів, що наговорив зайвого / фото REUTERSПрезидент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва більше не буде критикувати військову допомогу Україні, щоб не сваритися із Заходом і не виглядати прихильником російської агресії. Про це неназвані бразильські чиновники розповіли агентству Reuters, передають Патріоти України.

Тиждень тому Лула розлютив багатьох на Заході, коли закликав США і Європу припинити постачання зброї Україні, заявивши, що вони затягують війну. У Білому домі Лулу навіть звинуватили в тому, що він "повторює російську і китайську пропаганду".

Бразильські чиновники в спілкуванні з Reuters визнали, що коментарі Лули спричинили "непотрібний галас", і підірвали нейтралітет і авторитет Бразилії як посередника в мирних переговорах, які Лула хоче організувати.

В рамках свого візиту до Португалії та Іспанії, який почався в п'ятницю, Лула має намір змінити риторику, щоб не виглядати прихильником Росії.

При цьому неназвані європейські дипломати в коментарі Reuters заявили, що лідери Іспанії та Португалії в свою чергу мають намір переконати Лулу поглянути на війну в іншому світлі і відмовитися від критики військової допомоги Україні.

Скандальна заява президента Бразилії

Тиждень тому, повертаючись з Китаю, Лула да Сілва закликав США і Європу припинити "заохочувати" війну в Україні поставками зброї. Спікер Білого дому Джон Кірбі у відповідь звинуватив бразильського президента в підіграванні пропаганді РФ і Китаю.

Українське МЗС теж відреагувало на слова Лули. Українські дипломати зазначили, що заяви президента Бразилії не відповідають реальному стану речей і запросили його в Україну ближче познайомитися з російською агресією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...