Попри усі обіцянки Путіна, кредити треба заплатити до загибелі: У Росії колектори жорстко атакують родини "чмобіків"

Попри обіцянки Путіна, що з учасників бойових дій в Україні та частково мобілізовані не стягуватимуть заборгованість по кредитах, представникам приватних колекторських компаній на це глибоко наплювати. Через це Росією несеться хвиля жорстких атак родин чмобіків. За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, російські державні та приватні банки, а також інші фінансові установи почали справжнє полювання за грошами мобілізованих боржників, передають Патріоти України.

Пов'язано це з побоюванням через можливе рішення держави про прощення всіх кредитів для тих ординців, які загинуть на фронті. Саме тому колекторам наказали діяти максимально жорстко та ефективно, аби вони встигли вибити гроші з родичів "чмобіків" до їх загибелі.

Погрожують вбивствами всієї родини

  • Згідно зі статистикою, кожен другий мобілізований у Росії має кредит. І хоча влада країни-агресорки гарантувала, що відсотки та штрафи за протерміновані виплати з учасників війни не мають стягувати, ризикувати величезними сумами фінансові установи не можуть.
  • Банківські посадовці швидко порахували ймовірні наслідки рішення про скасування кредитних заборгованостей загиблих військових, яке, ймовірно, Путіну доведеться прийняти для стримування народного гніву. Це може призвести до краху всієї фінансової системи Росії та банкрутства навіть великих граців ринку.
  • То ж аби убезпечити себе від проблем, не без узгодження з представниками влади кредитори дали колекторам зелене світло. І вони одразу ж кинулися у бій, ніби таджики на полігоні під Бєлгородом.
  • За кілька тижнів озлоблені колектори приходили щонайменше до 10 тисяч родичів мобілізованих в усіх регіонах Росії. Вони вимагали від них якомога швидше розрахуватися з боргами чоловіка, батька чи сина. В іншому випадку погрожували вбивтсвом родини, викраденням дітей та "випадковими" пожежами у житлі.
  • Крім того, колектори прямо казали, що мають вплив на командування "чмобіків" та погрожували зробити так, аби солдат-боржник додому точно не повернувся.

Жодні вмовляння колекторів, посилання на відповідні накази уряду, демонстрація довідок про участь чоловіків у "спеціальній воєнній операції", не діють. Жінкам, які ледве виживають без чоловіків та їх зарплат, доводиться брати кредити та займи, аби погасити борги мобілізованих. Фактично в такий спосіб вони просто переоформлюють кредити на себе, але стратегічно для них ситуація не покращується. Адже колектори хоч і можуть відчепитися від жертв, то хіба що до першого протермінованого платежу вже рідних чмобіків. Оскільки ж мобілізовані не отримують великих зарплат, вкрай недовго живуть, а за їх смерть не передбачена компенсація, їх рідні так чи інакше дуже швидко стануть не здатними розраховуватися із кредиторами.

Поліція не допомагає

"Чмобіки" та їх родичі вважають подібний підхід до вибивання боргів неймовірним свавіллям. Деякі мобілізовані на фоні погроз родинам з боку колекторів посварилися зі своїми безпосередніми командирами. Вони намагалися вибити собі відпустку, аби захистити рідних, погрожували кинути зброю та повернутися додому, сварилися через те, що держава виконує взяті на себе зобов'язання.

Втім, всі спроби мобілізованих хоч якось домовитися із керівництвом були марними. Їм порадили лише поговорити з родичами та звернутися до поліції. Однак правоохоронці і без того в курсі всіх подій та прикривають колекторів. На всі спроби постраждалих написати заяву про погрози життям в усіх регіонах Росії поліцейські ніяк не відреагували. Подекуди російські силовики самі погрожували жертвам вимагань та казали, що "не треба було брати в борг".

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...