Пост-пандемічні технології: Вчені розробили безконтактний сенсорний екран з прогнозованим дотиком (відео)

"Сенсорний екран без дотику", розроблений для використання в автомобілях, також може мати широке застосування в світі після COVID-19, зменшуючи ризик передачі збудників на поверхні.

Безконтактний сенсорний екран розробили вчені Кембриджського університету. Нова технологія створена для водіїв. Екран, до якого не потрібно торкатися, інженери університету розробили спільно з Jaguar Land Rover, передають Патріоти України з посиланням на відео та матеріал Кембриджського університету. Відзначається, що технологія використовує штучний інтелект і набір датчиків. Вони передбачають наступні дії користувача, намагаючись зрозуміти, на яку ділянку екрану він збирається натиснути.

Запатентована технологія, відома як "прогнозований дотик", була розроблена інженерами в Кембриджському університеті в рамках дослідницької співпраці з Jaguar Land Rover. Він використовує комбінацію штучного інтелекту та сенсорної технології для прогнозування призначеної для користувача цілі на сенсорних екранах та інших інтерактивних дисплеях або панелях управління, вибору правильного предмета, перш ніж рука користувача досягне дисплея.

Все більше легкових автомобілів мають технологію сенсорного екрана для управління системами розваг, навігації або контролю температури. Однак користувачі часто можуть пропустити правильний предмет - наприклад, через прискорення або коливання від дорожніх умов - і доведеться перебирати їх, тобто їхня увага відводиться з дороги, збільшуючи ризик аварії.

У лабораторних тестах, тренажерах водіння та дорожніх випробуваннях, технологія передбачливого дотику змогла скоротити зусилля та час взаємодії до 50% завдяки своїй здатності передбачати цільову ціль користувача з високою точністю на початку завдання наведення.

Оскільки обмеження щодо обмеження доступу в усьому світі продовжують зменшуватися, дослідники кажуть, що ця технологія також може бути корисною у світі після COVID-19. Багато щоденних споживчих операцій проводяться за допомогою сенсорних екранів: придбання квитків на залізничні вокзали чи кінотеатри, банкомати, реєстраційні кіоски в аеропортах, каси самообслуговування в супермаркетах, а також багато промислових та виробничих додатків. Усунення необхідності фактично торкатися сенсорного екрана чи іншого інтерактивного дисплея може знизити ризик поширення збудників хвороб - таких як звичайна застуда, грип або навіть коронавірус - з поверхонь.

Сенсорні екрани та інші інтерактивні дисплеї - це те, що більшість людей використовує кілька разів на день, але їх може бути важко використовувати під час руху, чи то буде керування автомобілем або зміна музики на телефоні під час бігу, - Саймон Годсілл

Крім того, ця технологія також може бути включена до смартфонів і може бути корисною під час ходьби чи пробіжок, що дозволяє користувачам легко та точно вибирати предмети без необхідності будь-якого фізичного контакту. Він працює навіть у таких ситуаціях, як автомобіль, що рухається по бурхливій дорозі, або якщо у користувача є рухова моторика, яка викликає тремор або раптові поштовхи руки, наприклад, хвороба Паркінсона або ДЦП.

"Сенсорні екрани та інші інтерактивні дисплеї - це те, що більшість людей використовує кілька разів на день, але їх може бути важко використовувати під час руху, будь то керування автомобілем або зміна музики на вашому телефоні під час бігу", - сказав професор Саймон Годсілл з інженерного відділу Кембриджу, який керував проектом.

"Ми також знаємо, що певні патогени можуть передаватися через поверхню, тому ця технологія може допомогти зменшити ризик передачі цього типу".

Технологія використовує машинну розвідку для визначення елемента, який користувач має намір вибрати на екрані на початку завдання вказівки, прискорюючи взаємодію. Він використовує трекер жестів, включаючи датчики на основі зору - RF-based sensors, які все частіше зустрічаються в побутовій електроніці; контекстну інформацію, таку як профіль користувача, дизайн інтерфейсу, умови навколишнього середовища; і дані, доступні від інших датчиків, наприклад, трекера зору очей, щоб зробити висновок про наміри користувача в режимі реального часу.

«Ця технологія також пропонує нам можливість зробити транспортні засоби безпечнішими за рахунок зменшення пізнавального навантаження на водіїв та збільшення кількості часу, який вони можуть витратити на цілеспрямовану дорогу. Це ключова частина нашої подорожі нульового призначення ", - сказав Лі Скрипчук, технічний спеціаліст з людських машинних інтерфейсів у Jaguar Land Rover.

Він також може бути використаний для дисплеїв, які не мають фізичної поверхні, таких як 2D або 3D проекції або голограми. Крім того, він сприяє інклюзивній практиці дизайну та надає додаткові гнучкість у дизайні, оскільки функціональність інтерфейсу може бути легко персоналізована для певних користувачів, а розмір або розташування дисплея більше не обмежується можливістю користувача достукатися до дотику.

"Наша технологія має численні переваги перед більш основними методами взаємодії на повітрі або звичайним розпізнаванням жестів, оскільки вона підтримує інтуїтивну взаємодію зі застарілими конструкціями інтерфейсів і не вимагає ніякого навчання з боку користувача", - сказав керівник д-р Башар Ахмад розробка технології та основних алгоритмів з професором Годсілл. "В основному система покладається на те, щоб передбачити, що користувач має намір і може бути включений як у нові, так і в існуючі сенсорні екрани та інші інтерактивні технології відображення".

Це програмне рішення на основі безконтактних взаємодій досягло високих рівнів готовності до технологій і може бути безперешкодно інтегровано в існуючі сенсорні екрани та інтерактивні дисплеї, доки потрібні правильні сенсорні дані для підтримки алгоритму машинного навчання.

Відео з каналу Кембриджського університету:



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...