Повне розгортання двох батарей NASAMS можна очікувати у листопаді, - військовий експерт

Військовий експерт Defense Express Валерій Рябих розповів, що адаптація NASAMS для використання в Україні почалася раніше, тому що до складу комплексів входять радари Sentinel, які потрапили до нас на початку літа цього року. Про це йдеться в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"NASAMS – це один з найсучасніших зенітних ракетних комплексів і за своїми характеристиками такий як і німецькі комплекси IRIS-T. NASAMS при використанні деяких типів ракет може діяти на дальності до 80-120 км. Ці комплекси стоять на озброєнні 11 країн світу, включно з Україною. Ще чотири країни ведуть переговори. Про ефективність цих комплексів говорить те, що вони захищають Білий дім", - зазначив військовий експерт.

Валерій Рябих пояснив, що адаптація цих комплексів щодо використання в Україні почалася ще задовго, тому що до складу комплексів NASAMS входять радари Sentinel, які вже потрапили до нас на початку літа цього року та інтегровані до загальної системи протиповітряної оборони для відпрацювання комунікацій зі всіма системи, які наразі використовуються.

"Як відомо, дві батареї NASAMS ще перебувають на етапі постачання, але за інформацією від виробника ці комплекси передані до США. А повне розгортання можна очікувати вже наступного місяця. Комплекси NASAMS будуть суттєвим додатком до нашої ППО", - підкреслив Рябих.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...