Позицію генерала підтримує більшість військових: BILD довідався, в чому суть суперечки Зеленського та Залужного щодо Бахмуту

За інформацією авторитетного німецького видання, схоже, політичні міркування увійшли в конфлікт з тактично-стратегічною доцільністю військового командування.

Втрати сторін під Бахмутом оцінюються наразі один до сімох, на користь українців, нагадують Патріоти України.

Німецьке видання BILD повідомляє, що між президентом України Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним виникла суперечка щодо Бахмутської битви. Вони мають принципово різні погляди на опір українського війська на Бахмутському напрямку.

За інформацією джерела, Залужний кілька тижнів тому вже рекомендував подумати про вихід ЗСУ з Бахмута з тактичних міркувань. На фоні великих втрат росіян (йдеться вже про десятки тисяч 200-х окупантів на цій ділянці фронту.- ПУ) гине і чимало українських військових. Крім того оперативна обстановка для оборонців міста стає все більш загрозливою.

Позицію Залужного поділяє, як стверджує BILD, більшість бійців, які утримують Бахмут. Німецькі журналісти нагадують, що у грудні Зеленський назвав місто "фортецею". І доводи військових президент сприймати наразі начебто неготовий.

Разом з тим, сам Верховний головнокомандувач стверджує, зона Ставці, присвяченій Бахмуту, його позицію підтримали і Заслужений, і Сирський.

Джерело

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...