"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Оскільки битва в Конгресі вже завершена, американські чиновники заявляють, що зосередять свою увагу на інших нагальних проблемах України, включно з боротьбою країни за мобілізацію більшої кількості військ. "Ситуація з кадрами є зростаючою проблемою", - сказав Роб Лі, колишній морський піхотинець США, який нині працює в Дослідницькому інституті зовнішньої політики. - "І якщо це не буде виправлено, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України".

Водночас, пише видання, американський чиновник заявив, що адміністрація Байдена усвідомлює делікатність своїх розмов із колегами в Києві про кадровий дефіцит у країні. "Хто ми такі, щоб говорити: "Вам просто потрібно набрати більше людей для боротьби". Але водночас це реальна проблема", - сказав чиновник. "Закони, які вони ухвалили за останні пару тижнів, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб надихнути більше українських чоловіків вийти на передову".

Український депутат, який говорив з WP на умовах анонімності, сказав, що, на їхню думку, заява Зеленського в лютому про те, що з 2022 року було вбито 31 000 солдатів, значно применшує справжні втрати від війни. За словами законодавця, число загиблих серед військових, яке Україна тривалий час відмовлялася розкривати, імовірно, довелося представити як занижене, щоб не заважати і без того непростій кампанії з набору та мобілізації.

За словами депутата, мобілізаційним зусиллям також частково перешкоджали побоювання з приводу необмежених термінів мобілізації, невдоволення низькою оплатою та побоювання, що уряд України не буде належним чином піклуватися про сім'ї вбитих чи поранених.

Як зазначають експерти, Україні варто прискорити мобілізаційний процес ще й тому, що спочатку необхідно буде витратити час на навчання новобранців, якщо Київ сподівається уникнути проблем, з якими він зіткнувся під час невдалого минулорічного наступу. "Усе це потребує часу, і тому що довше це триває без виправлення ситуації з живою силою та мобілізацією, то менш імовірним стає великомасштабний наступ 2025 року", - пише WP.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"До війни й армії Бєлоусов має такий самий стосунок, як Рогозін - до космосу. Нічим, окрім садизму й істеричності, ця істота не відома", - Невзоров

понеділок, 13 травень 2024, 18:44

"Шойгу впав. Оперетковість "наступу на Харків" виявилася очевидною навіть для Путіна. Шалені втрати й марність спроби прориву приховати не вдалося", - пише у своєму блозі Олександр Невзоров. "Ідіотизм генералів, навіть позбавлених коньяку й гаремів, за...

Ворог намагається просунутись на Липці, але до села дійти не зміг, - Бутусов

понеділок, 13 травень 2024, 9:50

"Обстановка по російському наступу в Харківській області на 5.00 13 травня. Противник протягом дня завʼязав бої у прикордонних селах Глибоке та Стариця на харківському напрямку. Але зайняти села повністю не вдалось, за них точаться контактні бої піхоти...