Примусове розселення мігрантів і не тільки: За що голосуватимуть поляки на референдумі

У правлячій партії Польщі «Право і справедливість» розкрили перше з питань, які хочуть винести на референдум разом із питанням про міграційну політику. Очікується, що в переліку також можуть бути «конкретні питання, спрямовані безпосередньо на фермерів». Про це пише ресурс RMF24, передають Патріоти України.

Днями з’явилися чутки про те, що на референдум думають винести не лише міграційне питання, а й 3-4 інших. Таким чином співробітники «Права і справедливості» хочуть визначити головні теми кампанії на 67 днів передвиборчих перегонів. Консультації з цього приводу тривають вже кілька тижнів.

Як повідомляє RMF24, у п’ятницю вранці партія «Право і справедливість» опублікувала відеозвернення лідера Ярослава Качинського, в якому той озвучив перше питання референдуму: «Чи підтримуєте ви продаж підприємств у державній власності?».

Днями у Polsat News повідомляли, що на наступному засіданні парламенту партія влади «Право і справедливість» запропонує запитувати поляків не тільки про примусове розселення мігрантів, але також про пенсійний вік і сільське господарство. Розглядають також питання про вимогу репарацій від Німеччини і про використання вето у ЄС польським урядом.

Остаточну кількість питань референдуму та їх зміст ще має обговорити верхівка «Права і справедливості». «Пропозиції щодо конкретних питань перебувають на столі: крім питання про мігрантів, ми хочемо запитати про пенсійний вік, а також розглядаємо конкретні питання, спрямовані безпосередньо на фермерів», – кажуть представники «Право і справедливість».

Вибори до Сейму та Сенату за рішенням президента Анджея Дуди відбудуться 15 жовтня. Голосування стосуватиметься обох палат Національних зборів. На парламентських виборах поляки обиратимуть на чотирирічний термін 460 депутатів і 100 сенаторів.

Компанія Kantar Public, що спеціалізується на соціальних дослідженнях, стверджує, що партія «Право і справедливість», яка наразі має більшість у польському парламенті, може набрати 35,8% голосів. Також серед лідерів на виборах до польського Сейму соціологи називали опозиційну «Громадську коаліцію» на чолі з Дональдом Туском, яка попередньо має підтримку у 30,2%.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький ще у липні підтвердив, що уряд планує провести парламентські вибори та референдум щодо розселення іммігрантів у той самий день. При цьому, поляки, які візьмуть участь у виборах, не будуть зобов'язані збирати бюлетень для голосування на референдумі, роз'яснила Державна виборча комісія Польщі.

За результатами опитування, що проводилося у липні на замовлення RMF FM, у референдумі щодо політики розподілу мігрантів збираються брати участь 60% поляків. Червневе опитування свідчило, що 41% вважають такий референдум непотрібним і приблизно половина респондентів – потрібним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії немає шансів: Коваленко дав прогноз, як буде відбуватися деокупація Криму

неділя, 28 липень 2024, 8:18

Процес деокупації Криму вже розпочався. Російський окупаційний контингент у Криму поступово, але впевнено стає приреченим на повну ізоляцію. Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За словами оглядача, ...

Внаслідок атаки БПЛА під Курськом горить нафтобаза, що забезпечує пальним російські війська на Харківському напрямку (відео)

неділя, 28 липень 2024, 8:00

У соцмережах повідомляють, що після атаки безпілотників горить нафтобаза в Курській області рф, передають Патріоти України. . Так телеграм-канал Baza повідомляє, що, за попередніми даними, о першій ночі 28 липня нафтобазу в Польовій (присілок в Курськ...