Путін цілковито не відчуває американську публіку - і ніхто з оточення не наважився пояснити йому, що він помиляється, - Голобуцький

"Мої висновки з інтерв’ю Путіна Карлсону як "відкритого послання Трампу", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"1. Путін цілковито не відчуває американську публіку – і ніхто з оточення не наважився пояснити йому, що він помиляється.
Звідси ті довжелезні екскурси (брехливі) в історію (не російську), яка більшості американців не цікава і вони її навіть близько не знають і знати не хочуть (зацікавленість історією Америки, а не лише власного штату, – вже досягнення для багатьох). І сумнівні пропозиції долучитись до претензій – мовляв, Україна займається сепаратизмом і захопила не належні їй території. І цим він апелює до нації мігрантів, чия держава утворена сепаратистами Великої Британії і на територіях, котрі ніколи цим мігрантам не належали...
2. Цілковито незрозумілі реверанси в бік Китаю – нащо і з яких причин Путін вирішив, що це доречно? Тим більше в зверненні, теоретично орієнтованому особисто на Трампа. Адже той вже неодноразово прямо заявляв і натякав: щойно він повернеться до президентського крісла, з Китаєм буде розгорнуто масштабну торгову війну. Передусім – запроваджено 60% мито на китайські товари. Навіть як Трамп виконає половину з погроз в бік КНР – це буде тяжкий удар по китайській економіці. Тож яка мета в Путіна запевняти Трампа, що в РФ тісні стосунки з Китаєм, а будуть ще тіснішими?
3. Ну і головний посил: перестаньте давати Україні гроші і зброю, скиньте з себе цей тягар – і тоді ми домовимось. І сигнал особисто для Трампа: ти продовжуєш блокувати $61 млрд для України – я тобі підіграю в мирних домовленостях, забезпечу тобі таке досягнення негайно, як станеш президентом. Загалом це вкладається в концепцію виборчої кампанії Трампа «Байден не зміг, провалив все – а я зможу, я все виправлю, і то швидко».
От тільки путінське «я готовий піти на переговори» геть не означає «я готовий виконати вимоги для миру» чи «я готовий компенсувати завдану Україні шкоду». А з прецедентами «мирних переговорів Росії» ми вже стикались – це абсолютно непродуктивна витрата часу, котра ніяк не впливає на продовження збройної агресії Росії. Тобто, гіпотетичним досягненням Трампа може бути «Путін пішов на переговори» - але не «Росія припинила війну». А це ні про що. І дуже сумніваюсь, що Трамп страждає на безпідставний оптимізм і довіру щодо Путіна.
До того ж Трамп не міг не звернути увагу на однозначні повторювані заяви Путіна, що він не вважає Україну державою, легітимним державним утворенням з легітимною владою і суверенними правами, і не вважає Зеленського - президентом. Це апріорі дезавуює ідею переговорів як таку: одна сторона гіпотетичних переговорів декларує, що іншої сторони для переговорів не існує, нема з ким їх вести і укладати угоди. Хтось це потрактує як "реальну готовність Путіна до переговорів"?
Підсумок: яка би не планувалась ціль цього інтерв’ю – Путін її не досяг. Американці його не зрозуміють, Трамп «буде здивований», якщо в дипломатичних термінах. І розчарований, бо очікуваний сигнал прийшов без конкретики. Щедрий заспокійливий "подарунок" у вигляді запевнень "Росія не має територіальних претензій до країн НАТО" та "дозвіл" країнам НАТО привласнити частини українських територій на очікувану Трампом конкретику не тягне.
--
Цікаво, чому Путін «забув» про свої улюблені ультраконсервативні тези щодо ЛГБТ, спільних туалетів, сімейних цінностей, традиційного виховання, віри і решти подібного? Всього того, що консервативний електорат Трампа бодай розуміє і міг би прийняти. Це навіть Сімоньян помітила – щоправда, звинуватила в цьому Карлсона, а не Путіна: «Шкода, що Такер не завів розмову про консервативні цінності. Це і його пристрасть – і Начальника, насамперед, звісно». Тобто, про Чингісхана, Рюрика, Рим і Велике князівство Литовське – це саме Карлсон сильно хотів почути від імені половини американців, а не Путін з власної ініціативи «займався просвітництвом».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...