"Путін вперше програє війну ... Росіяни, як німці 1989-го, не усвідомлюють, який карколомний переворот чекає завтра", - екс-голова ЦРУ

За кілька тижнів до падіння берлінського муру НДР військовим парадом відсвяткувала 40-річчя свого утворення. Комуністичний режим здавався міцним як ніколи. Ніхто не очікував на його стрімке повалення. Ні на Заході, ні на Сході.

Колишній виконувач обов’язків директора ЦРУ Джон Маклафлін поділився аналізом перебігу російсько-української війни у сфері мотивації і запасу міцності обох сторін, а також навів доречні історичні аналогії зі свого багатого досвіду. Лонгрід від старого високопосадовця розвідки оприлюднив часопис Grid.

"У жовтні 1989 року я був у тодішній Західній Німеччині. Залишався місяць до того, як буде зруйновано Берлінську стіну – приголомшливий момент, який незабаром призвів до краху комуністичної Східної Німеччини та возз’єднання німецької держави. Згадуючи дискусії, які я мав у Західній Німеччині тієї осені, можу сказати: вони були майже такими ж чудовими, як і події, що змінили світ. Кожен німецький лідер, з яким я тоді зустрічався, наполягав на тому, що Німеччина не об’єднається і не може возз’єднатися за їхнього життя.

Я був там разом із тодішнім директором ЦРУ Вільямом Вебстером, зустрічався з високопоставленими представниками розвідки та уряду, щоби краще зрозуміти зміни, які охопили радянські країни-сателіти Східної Європи. Ці люди просто не могли уявити возз’єднану німецьку державу та ефективне припинення холодної війни, а також шлях, який їх туди приведе. Неважливо, що аналітики ЦРУ казали мені, що «німецьке питання» було надзвичайно актуальним.

РФ Кримський півострів із Росією, був предметом гордості для Путіна. Він був присутній на відкритті у 2018 році. Це стратегічний кошмар, оскільки міст є критично важливим маршрутом постачання для росіян у Криму.

Це лише остання з низки подій, які викликають питання про те, якою може бути поразка Росії і що це означатиме для регіону та світу. Ці питання такі ж глибокі, як і ті, над якими боровся світ, коли впав Берлінський мур. Можливо, і більше.

Чи може Росія програти?

Немає сумнівів: українці зараз мають бойовий імпульс. Їхні війська наступають на два фронти, захоплюючи території, які Путін оголосив «російськими назавжди» лише кілька тижнів тому. Потік зброї США та НАТО продовжується. Повідомлення про хаос і навіть гнів у російській армії надходять майже щодня.

Я вважаю, що будь-яка версія поразки для Росії стає дедалі більш імовірною. Я орієнтуюся на те, що ми зараз бачимо, а також на свій власний та чужий досвід війни.

У військовому плані росіяни зазнали невдачі через нереалістичні оцінки власних сил, відсутність вищого командування, уповноваженого ухвалювати рішення на фронті і грубу недооцінку відповіді України та НАТО. Росіяни також зазнали невдачі на фронті матеріально-технічного забезпечення, тут я можу послатися на вченого Університету Сент-Ендрюса Філліпа О’Браєна, який досліджував матеріально-технічне забезпечення Другої світової війни глибше, ніж будь-хто, кого я знаю. Він вважає, що Росія не зможе ані належним чином навчити своїх нових (і невмотивованих) новобранців, ані належним чином екіпірувати їх, щоби вчасно розкачати імпульс на полі бою.

більш масштабної битви з НАТО, при тому, що битву з Києвом він називає «екзистенціальною»? І якщо він дійсно володіє такою військовою силою, то чому мусив мобілізувати 300 тис. ненавчених і не мотивованих росіян продовжувати боротьбу в Україні?

Щось не складається."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...