РЕБ та навігація, - Serg Marco

Зараз той час коли в армії завозять багато різного РЕБу, але нажаль не завжди до нього завозять мізки.

Також є командири, якім влом розбиратись як це працює, вони кажуть просто "включай, мені похер що там каже ОТУ, просто хай глушилка в нашому секторі працює постійно, мені треба зберегти життя своїх людей, на інше похер."

Тобто він РЕБ сприймає як якусь захисну сферу з фільмів, увімкнули і все, дрони всі там не працюють, ну РЕБ жеж.

І саме найчастіше що кладуть РЕБи- це навігацію. Бо супутниковий сигнал відносно слабкий, задавити його нескладно.

Проблема в тому, що пігдоги давлять нам навігацію постійно. Бояться Хімарсів, Ескалібурів та JDAM. Тобто на наші сектори працюють рідко коли меньше двох Поле-21.

Стан такий, що в повітрі навіть восьмиантенні CRPA не мають супутників вже на 300 метрах висоти. Про меньш захищенні приймачі і казати нема чого.

Але потім якийсь підрозділ в тилу вирішує "захистити своїх людей". І вмикає ще і там РЕБ. І звісно- подавлення навігації .

Результат логічний. Вже в тилу не можуть запуститись старлінки, не можуть злетіти дрони, щоб допомогти піхоті яка штурмує, засоби навігації не можуть спіймати супутники в 25-30 км від ЛБЗ навіть якщо ти їх покладеш на землю. Всі хуєсосять ребівців, які скоординовано працюють. Ті розводять руками, мов ми не працюємо, це пігдогі. А пілоти беруть спектроаналізатор, вмикають і фіксують подавлення навігації зі свого ж тилу, і розуміють що ніхрена в нас зараз не працює в тилу тому що наш РЕБ спромогся зробити те, що не вдалося ворожему РЕБу. А ворожі дрони над цим сектором як літали, так і продовжують літати, вони себе позиціонують у повітрі по візуальним орієнтирам, їм як раз цей GPS там не потрібен, він потрібен на місці зліту/посадки, а саме ці місця накриває дружній РЕБ.

З ротацією підрозділів ця ситуація становиться більш неконтрольованою, нажаль. Підрозділів РЕРа які б виявляли перешкоди РЕБа які ставлять без взаємодії- теж. Як результат- безліч невиконаних бойових завдань тільки тому що хтось через волонтерів купив РЕБ, поставив на нього людину яка розуміє в цьому як свиня в апельсинах, і вважає що все зробив правильно. Відвали старлінків в самий критичний момент боя. Жалоби пілотів які не можуть відкалібрувати борт, а в цей час піхоту штурмують і вони вже давно повинні були бути у небі. Розбиті при посадці коштовні борти.

Маю надію що колись всі РЕБи на фронті звʼяжуть в одну систему, будуть працювати групи виявляючи несанкціоновані РЕБи, та відправляти тих хто займається в тилу цим саботажем- в окопи. Може тоді щось зміниться.

Але поки є з чим працювати. Нажаль. І нажаль такий саботаж періодично буває під час активних штурмових дій та працює на руку противнику. І ніхто за це не несе відповідальність.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...