Рішення ухвалили на Банковій? Умєров звільнив двох заступників Буданова, - ЗМІ

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки (ГУР) Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка, та вивів їх у розпорядження. Про це повідомляє Бабель із посиланням на чотири джерела в різних силових структурах, дотичних до Сил оборони та безпеки, передають Патріоти України.

Зазначається, що Зайцева і Остапенка звільнили з посад близько тижня тому. За даними видання, із Будановим не погоджували звільнення посадовців та не радилися з ним із цього приводу. Водночас один зі співрозмовників, близький до звільнених, зазначив, що за таким рішенням стоїть сам Буданов.

Інше джерело стверджує, що таке рішення ухвалили на Банковій, щоб навпаки послабити главу ГУР.

Напередодні колишній нардеп блогер Борислав Береза повідомив, що в Офісі президента збираються звільнити Буданова та генпрокурора Андрія Костіна. «Буданова хочуть перевести заступником до Сирського. З одного боку це виглядає, як переведення на іншу посаду, а по факту — це в нікуди. Майбутнє Костіна — це або посол, або суддя МКС», — писав він.

Один з членів профільного комітету Верховної Ради, коментуючи чутки про звільнення Буданова, заявив Бабелю, що в короткостроковій перспективі це «точно не відбудеться».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...