Російський "ленд-ліз": Українські військові захопили на Луганщині російський танк Т-90М "Прорыв"

Українські військові захопили російський танк Т-90М “Прорыв”

Бійці одного з українських підрозділів захопили російський танк Т-90М “Прорыв”. Відео з трофеєм опублікували в соціальних мережах. Техніку захопили на Луганщині. На танку не видно суттєвих ушкоджень.

За інформацією аналітиків Oryx військові Сил оборони України захопили 2 таких танки, ще 2 було пошкоджено та покинуто росіянами. Знищити вдалося дві таких бойових машини.

Нагадаємо, один Т-90М “Прорыв” українські військові захопили на Харківщині, під час відступу російських військ у вересні.

Російська армія отримала першу партію Т-90М у 2020 році. Вона була передана до складу 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії 1-ї гвардійської танкової армії.

Захоплений українськими силами на Харківщині російський танк Т-90М “Прорыв”. Вересень 2022. Україна. Фото: “Shawshank Redemption“

Т-90М “Прорыв” був розроблений в рамках ДКР “Прорыв-3” і є модернізованою версією основного російського танка Т-90, який своєю чергою є модернізацією радянського танка Т-72.

Ці машини отримали принципово нову башту і більш потужний двигун. Танки були оснащені новим багатоканальним прицілом, що забезпечує застосування озброєння в будь-який час доби.

Танки Т-90М "Прорыв" від “Уралвагонзавод”. Фото: Ростех

На танк встановлюються протикумулятивні екрани та система динамічного захисту “Реликт”. Також він може бути оснащений і комплексом активного захисту “Арена-М”.

До слова, в кінці листопада в розбитій російській колоні техніки в районі села Кислівка на Харківщині виявили знищений Т-90М “Прорыв”.

Знищили ворожу техніку ще у вересні, але українським військовим розгледіти колону вдалося тільки зараз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...