Розбудова диктатури та тоталітаризму: "Коли СБУ списує схеми у ФСБ, це і соромно, і тривожно", - адвокат Новіков порівняв викрадення Чауса і Савченко

Ніхто з серйозних аналітиків не допускає думки, що зухвалі та протизаконні дії СБУ відбуваються без прямої вказівки першої особи держави

Методи роботи російської ФСБ і українських спецслужб наразі ідентичні. Про це написав адвокат Ілля Новіков на сторінці у фейсбуці, зазначають Патріоти України.

Адвокат нагадав, що у квітні суддя Чаус, на екстрадицію якого в Україну Молдова не дала згоди, зник у Кишиневі, і дуже швидко з'ясувалося, що співробітники українських спецслужб засвітилися під час його вивезення.

"На рівному місці виник дипломатичний скандал, який не вщух, а дістався у спадок адміністрації нового президента Санду. Бо Молдова не може просто вдавати, що викрадення не було. Три місяці Чаус перебував невідомо де (злі язики кажуть, що на одній базі СБУ ), і ось сьогодні його випадково виявив в одних трусах староста села і здав у поліцію. І, за останніми повідомленнями, Чаус вже знову затриманий і вивезений з відділу поліції співробітниками СБУ", - зазначив Новіков.

"У мене через усе це крінж і дежавю, бо рівно сім років тому співробітники ФСБ розповідали нам, як вони точно так само випадково знайшли у себе під Воронежем Надію Савченко, яка за два тижні до цього зникла з Луганська. І тут раптом знайшлася в машині, яку даішники зупинили на дорозі через неувімкнені фари", - розповів адвокат.

"Коли СБУ списує схеми у ФСБ, "тільки не слово в слово, а змінюючи, щоб вчителька не спалила", це і соромно, і тривожно. Бо якщо вони працюють так у справі, щодо якої заздалегідь відомо, що буде великий міжнародний інтерес, то як вони працюють взагалі? І тому, якщо копіюєш схеми роботи, то раніше чи пізніше починаєш копіювати і суть", - зазначив він.

Новіков також виклав фотокопію листа у справі Надії Савченко, де описується момент її викрадення співробітниками ДПС Росії.

Як відомо, Ілля Новіков був у команді захисників ув’язненої Росією української льотчиці Надії Савченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...