Розумник Eagle Eyes поспішає на допомогу: Україна знайшла спосіб боротьби з глушінням дронів росіянами, - ЗМІ

Російські окупанти глушать українські дрони на передовій, тому українським розробникам довелося проявити винахідливість. Зокрема, так з'явився пакет програмного забезпечення для безпілотників Eagle Eyes. Про це повідомляє видання The Economist з посиланням на обізнані з питанням джерела в Україні.

"Розроблений українськими спецпризначенцями, він дає змогу безпілотникам орієнтуватися тільки за допомогою "машинного зору". Використовуючи алгоритми штучного інтелекту, програма порівнює відеозображення місцевості в реальному часі з бортовою картою, зшитою з фотографій і відео, зібраних раніше літаками-розвідниками. Це дозволяє безпілотникам продовжувати виконувати свої завдання навіть після того, як їх заглушили", - йдеться в повідомленні.

Програмне забезпечення дронів навчене розпізнавати конкретні наземні цілі: танки, транспортери, ракетні пускові установки і бойові вертольоти. Дрон може випускати бомби або пікірувати без команди оператора.

Eagle Eyes запрограмована на пріоритетне ураження станцій глушіння. Пріоритетом номер два є російські зенітно-ракетні батареї С-400.

Програму навесні 2023 року випробовували в бою всього три групи спецпризначенців, у кожній з яких було по два-три безпілотники.

Тепер Eagle Eyes досить дешевий для дронів-камікадзе і широко використовується, розповів виданню командир підрозділу Білий орел Валерій Боровик.

Він додав, що система з радіусом дії близько 60 км також спрямовує безпілотні літальні апарати, які завдають ударів по енергетичній інфраструктурі в Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...