Сі вже схвалив: Китай має намір потроїти кількість своїх ядерних боєголовок, - ЗМІ

Китай розглядає можливість потроїти свої запаси ядерних боєголовок до 900 до 2035 року. Це відбувається на тлі можливої подальшої ескалації напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами через Тайвань. Про це повідомляє Kyodo, посилаючись на свої джерела, передають Патріоти України.

За їхніми словами, план, розроблений Народно-визвольною армією, вже схвалено президентом Сі Цзіньпіном. Деякі експерти із закордонних справ попереджають, що якщо Китай досягне мети модернізації своїх збройних сил, він може відмовитися від своєї політики "не застосовувати першим".

Джерела повідомили, що у листопаді вище керівництво китайських збройних сил підтвердило важливість смертоносного потенціалу, проаналізувавши, що ядерна зброя Росії запобігла лобовому зіткненню між НАТО і Москвою, незважаючи на її агресію проти України.

Джерела додали, що кількість ядерних боєголовок, які є у Китаю, ймовірно, зросте до 550 у 2027 році, коли відзначатиметься 100-річчя заснування збройних сил країни, і до 900 у 2035 році. За оцінками Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, у всьому світі Росія має 5977 ядерних боєголовок, а США – 5428.

Напруженість у відносинах між Китаєм та Сполученими Штатами посилилася, особливо після того, як на початку серпня Тайвань відвідала колишній речник Палати представників США Ненсі Пелосі.

Зростають побоювання, що самоврядний демократичний Тайвань може стати гарячою точкою військового конфлікту в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в найближчому майбутньому, оскільки Пекін розглядає острів як відступницьку провінцію, яка має бути возз'єднана з материком, за необхідності силою.

Нагадаємо, Центр стратегічних та міжнародних досліджень вважає, що вторгнення Китаю на Тайвань у 2026 році призведе до тисяч жертв серед китайських, американських, тайванських та японських військ. Навряд чи воно завершиться перемогою Пекіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...