Скільки б заробляли українські жінки, якби отримували зарплату за хатню роботу (відео)

​Українські жінки так звикли працювати на роботі, а потім ще й додатково вдома, що навіть не помічають, який шалений обсяг тягнуть щодня. Хатня робота і професійна реалізація - це норма в нашому суспільстві для ніби слабкої статі.

83% українців досі вважають, що бути гарною господинею, піклуватися про власний дім і готувати для власної родини - найважливіша жіноча роль. Так відповіли дослідникам групи Рейтинг, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За даними ООН, жінки в Україні працюють вдома вдвічі більше, ніж чоловіки. І чоловіки не проти. Це має свій результат: 60% розлучень в Україні переважно відбуваються через нерівномірний поділ хатньої роботи.

Журналісти порахували, скільки б за місяць могли заробляти українки, якби за всю хатню роботу отримували заробітну плату.

Українка Любов Пуховська працює на трьох роботах: у школі раннього розвитку вона вчить малечу співати й відчувати такт та ритм, в Академії музики імені Глієра вона викладає гру на віолончелі, а ще грає в ансамблі "Фрески".

Ранок пані Люби починається о шостій ранку. Жінка готує сніданок для чоловіка та двох дітей, а водночас збирає малим до школи ланч-бокс. Далі прасує шкільну форму та на мить стає перукаркою для своєї донечки. Тепер черга нагодувати чоловіка.

"Чоловік повинен вміти готувати. Але функції дружини в її багатогранності. Я не хочу в неї забирати ці функції. Готувати та прибирати - це її. Ми за це її хвалимо, за ці її якості, - каже чоловік Люби Максим Пуховський. - Чудовий стиліст, все лежить на свої місцях, усі доглянуті. Чудовий лікар".
Й на цьому день лише починається. Після ранкових справ, які присвячені дітям та чоловіку, Люба швидко збирається на свою першу роботу, а вже о третій дня біжить до школи забирати доньку, щоб відвести на гурток. Наступне завдання: розподілити бюджет та побігти за продуктами, а тоді повернутися додому та піти вигулювати домашнього песика. А ввечері треба не забути випрати та випрасувати усі речі. І так 365 днів на рік у понад 60% українських родин.
За статистикою, майже 70% українок готують їжу та миють посуд щодня. І це, врешті, стає болючою проблемою. "Вона спочатку все на себе бере: "Він не може суп зварити, як я, він не може картоплю почистити, як я…" Вона безумовно втомлюється, вона роздратована. Своє роздратування вона виливає на дітей та на чоловіка, а він не розуміє, власне, де завинив", - каже соціоекономістка та демографиня Елла Лібанова.
У середньому жінка витрачає на хатні справи 30 годин на тиждень, чоловіки вдвічі менше - 15 годин. Ми перевели ці години в гроші.
Отже, за свою хатню роботу, якби Люба за неї отримувала гроші, вона би мала додатково ще 32700 гривень. Це робота дієтологині - 2500 гривень, кухарки - 12000 гривень, сімейної лікарки - 5000 гривень, няні-виховательки - 7200 гривень, а ще вигул собаки - 4800 гривень, а також прання з прасуванням - 1200 гривень разом.
Ці ціни взяті в Київської агенції. Але в регіонах вони будуть лише трохи нижчі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...