Складне рішення, але правильне: Ветеран "Айдару" Дикий розповів, чому важливо втримати Бахмут

Ветеран батальйону "Айдар" Євген Дикий називає складним, але правильним рішенням для ЗСУ залишитись у Бахмуті Донецької області та продовжувати захищати його. Росіяни своїх військових у місті посилають фактично на забій. Таку думку екскомандир “Айдару” висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

За його словами, дедалі більше російських частин стають небоєздатними після боїв за Бахмут, а тому вже зараз не підтримують наступу на інших ділянках фронту.

"Всі вони пов’язані ось цим одним маленьким центром Бахмут. Коли настане час нашого контрнаступу, то не факт, що частини, які пройшли Бахмут, матимуть змогу навіть нормально оборону тримати. Тобто це така моторошна м’ясорубка, але в якій ворог втрачає набагато більше, ніж ми", - каже Дикий.

Дикий наглошує, що ЗСУ не здають Бахмут, зокрема, з гуманітарної точки зору. Адже під час боїв місто практично стерли з лиця землі, Втім, далі є Сіверськ, Слов’янськ, Краматорськ та Костянтинівка.

"Поки що це цілі міста, цілі інфраструктури. Там є цивільне населення. Якщо ми здамо Бахмут, а я не виключаю, що, на жаль, це може все-таки в якийсь момент стати необхідністю. З військового погляду зміниться не так багато. Ми просто відійдемо на наступну лінію оборони, яка давно готова, і це буде не обвал фронту, не прорив фронту. А от із гуманітарної - чотири міста з тилових стануть такими ж фронтовими, як зараз Бахмут", - сказав Євген Дикий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...