Смерть немовляти від коронавірусу: Мати 11-місячної дитини звинувачує лікарів

Тривалий час дівчинку лікували від бронхіту, але стан погіршувався. Експерти з'ясовують, чому перебіг хвороби був такий тяжкий.

Немовля із села Захарівка Новоукраїнського району Кіровоградської області, яке померло від коронавірусу, лікували в районі та чекали результатів тесту на коронавірус. Коли діагноз підтвердився, привезли до Кропивницького, передають Патріоти України з посиланням на Суспільне.

Мати дитини Наталія Івашина нарікає на медиків, що не додивилися. Почергово ставлячи 3 різні діагнози.

"До лікарні ми приїхали 18 жовтня. 20 нас виписали. 22 числа я знову туди потрапила, а потім нас направили до Кропивницького. Погано дитину лікували. Спочатку бронхи, тоді отруєння, а потім, чомусь, коронавірус. Я всіх підніму на ноги", - каже жінка.

Медики звинувачення відкидають. Кажуть, жінка забрала недоліковану дитину додому. А коли стан погіршився – викликала "швидку". "Дитину вперше поклали в лікарню 15 жовтня з температурою 37,2 градуса, хрипами та судомами. Їй поставили діагноз "ГРВІ, обструктивний бронхіт": Пробула в дитячому відділенні до 20 жовтня. Вперше мати самовільно пішла додому, забрала дитину, яку не долікували. Ввечері 22 жовтня їх привезла "швидка" із температурою до 38 градусів. Температуру збили до 37,1 градуса. Госпіталізували повторно", - розповіла заступниця директора Новоукраїнської районної лікарні Надія Гросул.

Вдруге в лікарні мати з дитиною пробули до 30 жовтня. Стан не покращився, викликали реаніматолога. Після дитину відвезли до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні. Зробили тестування на коронавірус. Він виявився позитивним. У матері – негативний. "У дитини була підтверджена коронавірусна хвороба, мененінгоенцефаліт нез'ясованого ґенезу, кома, набряк головного мозку, судомний синдром. Дитині зробили усі необхідні дослідження", - розповіла заступниця головного лікаря центральної міської лікарні Кропивницького Оксана Кабанчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...