"Спорт поза політикою - це те саме, що мізки поза головою. Спорт був, є, буде частиною державної політики. І спортсмен - інструмент її реалізації", - волонтер

"Спорт — поза політикою". В Україні термін політика вживається в двох значеннях:

▪️ "піти в політику", тобто приєднатися, наприклад, до політичної партії. Тобто, сфера суспільної діяльності;

▪️ певні правила, щодо будь-чого. Тобто, той самий policy, який ви приймаєте при реєстрації в Фейсбук, чи коли завантажуєте якусь програму чи месенджер. Всі вони мають свою політику. Своє бачення, правила, з якими ви мусите погодитись і виконувати", - пише волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

Сфери суспільної діяльності — це економічна, соціальна, політична, духовна. Духовна — це мистецтво, освіта, моральні норми поведінки, якщо широко. Якщо детальніше, то під духовними цінностями маються на увазі живопис, музика, література, освіта, виховання, мораль, релігія, знання, наука і т.д. Тобто, все, що складає духовний зміст суспільного життя або духовність суспільства.

Це визначення терміну. Тобто, не дискусійна частина, а фактологічна.

Спорт — це виховання? Так.

Спорт — це мораль? Звісно.

Спорт — це освіта? Авжеж.

Спорт — це знання? Очевидно.

Тренери виховують, закладають норми моралі. Інститути вчать, дають освіту.

Тобто, Спорт — це частина духовної сфери суспільства. Отже, Спорт — це політика.

Дискусійна частина, яка дає привід спортсменам видавлювати з себе: "Спорт — внє палітікі".

Окрім маніпуляції з термінологію, де змінюється контекст, коли замість власної політики, власного ставлення, застосовується термін загальний, це ще й МОК.

Міжнародний олімпійський комітет має свою політику щодо політики. Або те саме policy, щодо політики. Це 50 стаття Олімпійської хартії: "На олімпійських об’єктах, місцях проведення змагань та в інших олімпійських зонах забороняються будь-які демонстрації або політична, релігійна або расова пропаганда".

Зазвичай, саме це мають на увазі олімпійці: "Нам заборонено". Але. Їм заборонено мазати нігті в кольори лгбт, політичні лозунги, публічна підтримка політичних рухів, критика чи пропаганда релігій і таке інше.

Все.

Це і є основою для маніпулятивних гасел "Спорт — поза політикою". Жодні правила не забороняють політикам виступати на Олімпіаді чи взагалі займатись спортом. Народний депутат України, який виграв золото на Іграх в Токіо тому яскравий приклад. Вони лише забороняють і цим політикам, і всім іншим олімпійцям займатися політичною пропагандою саме під час Олімпійських ігор.

Ця 50 стаття чи будь-яка інша жодним чином не примушує українського спортсмена обійматися і фотографуватися з російським спортсменом. Більш того, ніщо взагалі в регламенті змагань, у термінології та визначенні не дає підстав для пояснення цих фотографій фразою "Спорт — поза політикою". Це — якраз особиста політика, або те саме policy окремо взятого українського спортсмена відносно політики твоєї держави в загальному розумінні цього терміну.

Тобто, спільне фото українського спортсмена з російським спортсменом це його особиста політика. Це ставлення цього українського спортсмена до війни росії проти України, що триває станом на цю хвилину, до політики росії щодо України, в рамках якої росія анексувала одну частину території України, окупувала іншу частину території України, і станом на момент здійснення фото продовжує бойові дії на території України, веде підривну інформаційну політику щодо України на її території, своїй і у світі.

Спорт — це завжди державна політика. Завжди! Держава фінансує всілякі установи і спортсменів з бюджету. Держава платить призові олімпійцям за медалі. Зараз це 125 000 доларів за золото, 80 000 за срібло і 55 000 доларів за бронзу. Отже, це справа всіх громадян України, бо бюджет — це їхні податки.

Спортсмени представляють свою країну у світі на міжнародних змагань, отже держава має дбати, як саме ці спортсмени це зроблять. Підлітки наслідують відомих спортсменів в усьому, навіть в музичних вподобаннях. Отже, держава дбає (в ідеалі, не в Україні зараз), який саме приклад спортсмен подає молоді.

Саме тому, коли Миколенко фоткається з бастою, це заповнений молоддю зал в Києві в останнього. Коли Бєсєдін чи Ломаченко лайкають фотку Мак-Ґрегора з путіним, зі словами про сильного лідера і честь від знайомства, це відсікає їхніх фанатів від сприйняття війни в тому контексті, в якому це є, замінюючи на "не моя війна", "це політики сваряться" і т.д.

Росіяни використовують ці фото в контексті: "люди в наших країнах нормальні, ми братські народи, а от владу в Україні захопили погані політики. Саме в цьому проблема стосунків наших братніх народів". Росіяни інструктують своїх спортсменів щодо відповідей на питання про війну та Крим.

Тобто, ворог працює. А що робить наша держава в протидії цьому?

Спортсмени представляють країну, яка потерпає від агресії, яка просить міжнародні установи про гроші та озброєння, про гарантії, веде перемовини з іншими країнами про продовження санкцій щодо росії через цю її агресію. Якщо в цей час спортсмен України робить публічний камінґаут з росіянами, то окрім власної відповідальності, відповідальні і чиновники від держави. Вони мають нести за це відповідальність теж. Держава, в особі тих чиновників, які відповідальні за спорт не впоралась.

Тобто, Спорт — був, є, буде частиною державної політики. І спортсмен — інструмент її реалізації. Тобто, спорт – поза політикою, це те саме, що мізки поза головою".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...