США можуть передати Україні вилучену в контрабандистів іранську зброю, - The Wall Street Journal

У Сполучених Штатах розглядають можливість передати Україні тисячі одиниць зброї і більше мільйона набоїв, які колись призначалися для єменських бойовиків, що підтримуються Іраном. Зброю вилучили в контрабандистів, інформують Патріоти України.

Як наголошує The Wall Street Journal, це стало би безпрецедентним кроком, який допоможе Україні у боротьбі з російською агресією. Американські офіційні особи розповіли виданню, що Штати планують передати Україні понад 5 тисяч штурмових гвинтівок, 1,6 млн патронів до стрілецької зброї, понад 7000 неконтактних підривників та протитанкові ракети, які протягом останніх місяців вилучили США та Франція біля узбережжя Ємену в контрабандистів, підозрюваних у роботі на Іран.

Проте адміністрація Байдена зіткнулася із серйозним викликом. Зараз необхідно знайти юридичні підстави для вилучення зброї з одного конфлікту і передачі її в інший. Відповідно до ембарго ООН на постачання зброї, США та їхні союзників повинні знищити, зберегти або позбутися вилученої зброї.

Наразі юристи адміністрації американського президента вивчають, чи є в цій резолюції якісь можливості для того, щоб передати зброю Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...

Говорити про заморозку війни Путін схоче хіба що зі США, але не зараз, - Сергій Таран

понеділок, 6 травень 2024, 23:29

"Оголошення у розшук очільників України так званим "МВС Росії" - це відповідь Путіна на натяки української влади, що перемовини з РФ, в принципі, можливі. Це не означає, що в Росії зовсім не хочуть поговорити про те, як поставити війну на паузу. Адже с...