США наклали санкції на голову Окружного адмінсуду Київа Павла Вовка, - Бутусов

США наклали санкції на голову Окружного адмінсуду Київа Павла Вовка, послугами якого користувались Янукович, Порошенко та Зеленський: Америка завдала удар по корупції, яку українці не здатні подолати самі

США вирішили подолати корупцію в судах України попри спротив керівництва України.

І мабуть вперше прибічники Петра Порошенка та Володимира Зеленського не будуть сперечатись хто з цих двох президентів більше винний у мафіозних схемах Вовка - вони обидва однаково з користувались корумпованим ОАСКом, однаково захищали та співпрацювали з Вовком.

Нагадаю, що Окружний адмінсуд та проект Вовка створив у 2010-му році проросійський президент Віктор Янукович та його неофіційний керівник судової влади Андрій Портнов. Вовк користувався особливою довірою керівництва Партії Регіонів, і він створив ручний орган для ухвалення та перегляду фактично будь-яких рішень щодо будь-яких державних органів центральної влади. Оскільки влада Януковича перетворювалась у відверто бандитську, була потрібна структура, яка мову "понятій" оформлює у судові рішення.

У 2013-му році саме Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення, на підставі яких Янукович послав "Беркут" розігнати Євромайдан, "Беркута" били протестуючих людей.

Здавалося б, Петро Порошенко, який дістався влади завдяки Майдану, мав би очистити суди, і одіозних керівників Януковича. І дійсно, Порошенко підготував указ про ліквідацію 9 окремих апеляційних адмінстративних судів, але... саме ОАСК залишили:

https://www.president.gov.ua/documents/4552017-233...

При Порошенко у березні 2015-го Вовк переобрався на посаду голови ОАСК, і зберіг там усе своє угруповання. Все ж таки керувати державою у ручному режимі завдяки судовим рішенням по схемі Януковича виявилось дуже зручно.

У 2019-му дістався влади Зеленський, який обіцяв боротьбу з корупцією Порошенка, але "новими обличчя" у владі стали... знов старі керівники Януковича. Заступниками голови офісу президента Зеленський призначив адвокатів того самого Андрія Портнова. У 2019-му році Національне антикорупційне бюро та Генеральна прокуратура оприлюднили сенсаційні записи розмов у кабінеті Вовка, де обговорюють ухвалення незаконних рішень, хабарі, і у серпні Вовку пред'явили підозру. Здавалось, от зараз виступить із заявою Зеленський, та накаже Баканову "прибрати того чорта". Але... навпаки, прокурора Горбатюка, який ухвалив підозру, з ГПУ звільнили, і у січні 2020-го підозрюваний Вовк спокійно переобирається головою ОАСК вже при третьому президенті, і Зеленський починає активно користуватися послугами Вовка так само як і його попередники.


Яка ж вартість статків судді, якого захищають три президенти поспіль? 7 квітня НАБУ затримала при отриманні хабаря в інтересах Вовка рідного брата голови ОАСК - заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки Юрія Зонтова. На одній з конспіративних квартир, де Вовк тримав хабарі у готівці, НАБУ вилучила близько 4 мільйонів доларів! Це просто готівка для поточних розхрахунків, без нерухомості, без банківських рахунків, без закордонних активів та акцій компаній, і це, за даними НАБУ, не одна така квартира-сейф у судді.

Після такого скандалу 13 квітня 2021-го року президент Зеленський вніс у парламент законопроект про ліквідацію ОАСКа, який був позначений як невідкладний - тобто законопроект, який парламент має розглянути поза чергою. Зеленський написав в указі як завжди дуже правильні слова:

"Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований". Поданий законопроект засвідчує вірність Президента своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру громадян України": https://www.president.gov.ua/news/prezident-iniciy...

І хто б міг подумати, але президент Зеленський... збрехав. Слуги народу у парламенті просто відмовились розглядати "невідкладний" президентський законопроект, який лежить на розгляді вже півтора роки, і Зеленський "забуває" нагадати про це своїй фракції! А Вовк продовжує виконувати замовлення офісу президента попри цілих дві кримінальні справи.

Але Вовк відзначився не тільки видатною корупцією, але й прямою державною зрадою.

30 листопада 2021-го року ОАСК приймає до розгляду позов... колишнього президента Віктора Януковича, творця ОАСКу, який рішенням українського суду засуджений заочно за державну зраду та заклики до агресії РФ в Україну. Після початку вторгнення у лютому 2022-го секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що група судів, включно з ОАСКом змовилась проголосити Януковича президентом після заоплення Києва: https://censor.net/ua/news/3344104/tupytskyyi_i_ry...

Цей заколот суддів розслідують журналісти, але... чомусь правоохоронні органи після заяви секретаря РНБО нічого не розслідують: https://www.radiosvoboda.org/a/skhemy-lehitymnyy-s...

Здавалося б, за таку відкриту атаку на свою владу та на українську державність Зеленський та Слуги народу нарешті мали б проголосувати "невідкладний" законопроект", але Вовк працює собі спокійно і досі. Недоторканий для влади. Невразливий для закону.

Але на щастя злочини, які толерують в Україні, не толерують та не сприймають наші союзники, і США зробили Вовка від сьогодні персоною нон-грата в усіх цивілізованих країнах, і змусили Україну визначитись.

Що робити з проросійським корупціионером, якого влада України захищає попри все?

Тепер буде справжній тест на політичну відповідальність депутатів Верховної Ради, бо президента у цій справі вже збрехав і покладатись на нього не варто.

Питання стоїть так - кожен депутат, який не підтримає постанову про голосування "невідкладного" законопроекту про ліквідацію ОАСК - стане співучасником злочинного угруповання Вовка, співучасником корупції ОАСК, співчучасником російської агентури.

Депутати мають негайно розглянути законопроект про ліквідацію ОАСК. Буде цікаво подивтись, хто з яких причин виявиться відсутнім на засіданні, хто не проголосує "за".

Особлива увага буде прикута, звичайно, до голосування фракцій Європейська солідарність та Слуга народу, вони мають показати усім нашим союзникам та народу України, що якщо вони не здатні побороти корупцію самі, то вони хоча б можуть це зробити під тиском США.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.