"Таке рішення буде нелегко ухвалити": Дуда засумнівався в поставках Україні винищувачів F-16, - ЗМІ

Президент Польщі Анджей Дуда поставив під сумнів можливість поставки Україні сучасних винищувачів F-16. Про це пише BBC з посиланням на кореспондентку Лору Кюнсберг, якій він дав інтерв'ю, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Кюнсберг Дуда сказав, що такі поставки стануть "дуже серйозним рішенням", яке буде нелегко ухвалити.

Як переповідає Кюнсберг, Дуда зазначив, що передача Україні винищувачів створить "серйозну проблему" для самої Польщі, оскільки у польських ВПС буде менше 50 літаків: "Нам цього буде недостатньо, і нам буде потрібно більше".

Крім того, винищувачам F-16 потрібен цілий комплекс обслуговування, додав Дуда. Польща є членом НАТО і тому будь-яке рішення про постачання винищувачів, як пояснив президент, має бути спільним, а не рішенням якоїсь однієї країни.

На початку січня прем'єр Польщі Матеуш Моравецький на питання про можливість поставити Україні американські винищувачіі відповів наступне: "Як це було кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила буде реалізовуватися і, можливо, передаватися в узгодженні з країнами НАТО. Тут ми будемо діяти в повній координації".

Джерело: ВВС
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фанати совки дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...

В мера Очакова знайшли квартиру в Іспанії і не тільки, - пресслужба НАЗК

вівторок, 7 травень 2024, 13:30

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки, поданих мером Очакова (Миколаївська область - ред.) – за результатами перевірок було виявлено ознаки незаконного збагачення на суму по...