Тактично Росія зараз нас переграє: ядерний шантаж - це тільки прикриття, - український дипломат

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України, вважає, що основна мета Росії - примусити нас до перемир'я не тільки через атаки на інфраструктуру, а і позбавлення всієї України можливостей економічної протидії цій агресії. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Я бачу, що багато у чому Росія змінила свої дії, й тактичні зміни є очевидними. З військових питань вони перейшли до комплексного плану руйнування інфраструктури, тобто хочуть вбити нашу економіку. Спочатку росіяни планують зруйнувати систему електропостачання, а далі вони ще мають газовий кран і навіть на своїй території можуть підірвати трубу, аби на якийсь час відрізати Україну. План у них є, і зараз він реалізується. А ядерний шантаж, на мою думку, це прикриття", - пояснив дипломат.

Валерій Чалий нагадав, що ще у березні ми чули про балістичні ракети, потім розкручувалася тема про тактичну ядерну зброю, далі були погрози щодо захоплення Чорнобильської та Запорізької АЕС, а наступним кроком вже була "брудна бомба". Вони ще придумають купу речей для того, щоб прикрити основну свою мету.

"Основна їх мета полягає, щоб зараз нас примусити до перемир'я через атаки не тільки на інфраструктуру, а позбавити всю Україну можливостей економічної протидії цій агресії. А у військовому плані – закріпитися на тих позиціях, на яких вони сьогодні є або максимум відійти на лівий берег річки Дніпро, також втримати за собою Донецьк, Луганськ, Крим, тобто зберегти зв'язок на півдні та постачання води до Криму. Такі їх реалістичні плани й акцент робиться на тому, що робив Суровікін у Сирії, тобто руйнування інфраструктури", - зазначив Чалий.

Дипломат зауважив, що зараз ми разом з партнерами програємо стратегічну ініціативу. "Ми свої сили сконцентрували на знищення іранських дронів, що і потрібно Росії. А ми маємо сконцентрувати всі свої сили, щоб перевернути піраміду, бо наша проблема не у ризику зупинення зернової угоди, а у тому, що Путін може добитися гуманітарної катастрофи в Україні. Зараз Росія тактично нас переграє і ми маємо виробити чітку стратегію протидії у цьому підході, бо ми так програємо у стратегії. Ми зараз можемо програти тактику, а могли б швидше досягти успіху", - підкреслив дипломат.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...