Трохи про статтю генерала Залужного в Тhe Economist. Найважливіше, мабуть, що він сказав, - це про перспективи позиційної війни, - Голобуцький

"Трохи про статтю генерала Залужного в Тhe Economist. Найважливіше, мабуть, що він сказав, - це про перспективи позиційної війни, аналогу "окопної війни" 1914-18 у 1СВ. Небажані, але реальні", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Однак їх можна уникнути. Це не просто. Потрібні інновації. І потрібна мобілізація (хоча по суті "резерви" - це і про власне виробництво боєприпасів і техніки).
Влада дуже неохоче говорить про мобілізацію. Але піднімати цю тему треба. І Головком взяв це на себе. Бо тема непопулярна, наскрізь корумпована, однак це дійсно найперший пункт утримання оборони: щоб було "ким воювати".
==
Для уникнення переходу до позиційної війни необхідний розвиток спроможностей та пошук нових підходів до подолання військового паритету із супротивником.
Щоб це подолати, на даному етапі війни в першу чергу необхідні 5 пунктів:
1. Завоювання переваги у повітрі.
2. Подолання глибокоешелонованої системи мінних загороджень.
3. Підвищення ефективності контрбатарейної боротьби.
4. Підвищення ефективності радіоелектронної боротьби.
5. Створення та підготовка необхідних резервів.
==
Головнокомандувач, по суті, продовжив вектор, заданий в Time, - він також трохи розігнав рожевий туман. "Швидко і просто" - це не про цю війну. Визначення ситуації як позиційно ідентичної конкретному етапу Першої світової теж має багато на кого подіяти витверезвлююче.
З іншого боку, Головком і по союзниках пройшовся: що вони неприпустимо запізнювались і продовжують запізнюватись з наданням більш потужної і більш далекобійної зброї. І що Україні для того, щоб вийти з цієї війни максимально прийнятно (так, судячи з тексту, генерал не захоплюється шапкозакидуванням і не орієнтований на швидкий, в один етап, вхід на кордони 1991), знадобиться чимала кількість спеціалізованої техніки - ті ж системи ППО, РЕБ, дрони різної спеціалізації тощо.
Тобто, по суті генерал Залужний пригасив ентузіазм і врешті запровадив раціональні, приземлені тренди в обговоренні теми війни в Україні. Зважаючи на теперішні настрої у владі союзників, це оптимальне рішення. Реалістична розмова в цифрах і пунктах, з базовим орієнтуванням на гірший розвиток подій, - це те, що з більшою ймовірністю дозволить і за нових трендів зберегти і можливо навіть наростити збройну підтримку від союзників.
Тобто, підсумовуючи: Головком встигає за зміною глобальних трендів і вчасно міняє галси. На відміну від...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...