"Це каміння в город звичайних військових": Наближений до влади журналіст розповів, чому на кордоні з Бєлгородщиною не побудували лінію оборони

Серйозні фортифікаційні укріплення не будуються ближче, ніж 8-10 км від лінії бойового зіткнення. Тому закиди про недостатньо побудовану оборону на кордоні з РФ у Харківській області є нерозумінням ситуції. Таку думку висловив у Telegram Богдан Мирошников, до 2922 року відомий нападками на критиків оточення Зеленського, зокрема всіляких "грантоїдів", передають Патріоти України.

"Серйозні укріплення не будуються ближче ніж 8-10 км від ЛБЗ. Це – аксіома", – заявив Мирошников.

Він акцентує увагу, що в іншому разі вся військова та інженерна техніка, а також військові та спеціалісти-будівельники, будуть знищені артилерію, ФПВ-дронами та іншими можливими засобами ураження.

"Там де починається вже більш-менш підготовлена лінія оборони, там і будуть серйозні бої. Все, що до тих укріплень, фактично і так не контролювалося. Чи ви думали, що після Харківського контрнаступу наші прикордонники повернулися на свої старі стаціонарні пости та спокійно вели там службу? Не будьте наївними. Не було цього", – продовжує Мирошников.

Пан Мірошников обурився, що замість того, аби поширювати відео з ураженням окупантів, українці знову почали суперечки на тій темі, яку цивільні зрозуміти не можуть.

"Бо коли хтось з вас каже, а чому не побудований на кордони 10-ти метровий рів з крокодилами, то це каміння в город звичайних військових. Які при всьому бажанні під час великої війни зробити цього не зможуть. Не треба так. Треба бути єдними, підтримувати та вірити Силам Оборони", – підсумував Богдан Мирошников.

При цьому цей експерт залишив без коментаря заяву Ярославського про відсутність на шляху ворога до Вовчанська навіть мінних полів, на що першочергово акцентував увагу офіцер. Адже для такого оборонного захисту зовсім не обов'язково кидати саперів на лінію зіткнення. Є засоби дистанційного мінування, котрі чудово проявили себе з обох сторін в ході боїв з 2022 року.

Варто також нагадати, щоб подолати першу смугу "лінії Суровікіна", котра складалась саме з мінних полів і зводилась ворогом не в ліпших умовах ніж були попередні два роки на державній межі Харківської і Бєлгородської областей, штурмовим бригадам СОУ 2023 року знадобилося кілька тижнів.

Коментував для ПУ Лесь Лісовик

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...