"Це може виявитися продуманим планом Путіна": Аналітик Sky News - про наступ окупантів на Харківщині

Раптовий наземний штурм Росії щодо Харківської області, а саме п'ятнична атака на Вовчанськ та захоплення кількох сіл на російсько-українському кордоні, може виявитися продуманим планом Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області. Про це заявляє редактора відділу безпеки та оборони Дебора Хейнс у своєму аналітичному матеріалі для SkyNews, розглядаючи, чому на 3 році повномасштабної війни українці знову говорять про можливість втрати Харкова, передають Патріоти України.

"Росія знову відкрила великий фронт у своїй війні з Україною, що призведе до розтягування і без того недоукомплектованих і неозброєних сил Києва, які очікують на західну зброю", - заявляє вона.

На думку Хейнс, якщо Україна поступиться Росії в боях за Харківську область, це відкриє окупантам можливість реалізувати "легший" наступ на Донеччині. Тобто, окупанти отримають фронтову перевагу, це може створити загрозу для таких ключових міст області як Краматорськ.

"Посилюючи атаки на харківському напрямку, Росія може змусити українське командування перекинути ресурси зі сходу на північний схід, що послабить їхню лінію оборони на Донбасі, яка і так перебуває під величезним навантаженням", - пояснила аналітик.

Вона підкреслює, що Росія обрала якнайкращий час для нападу на Харківщину. "Час для нападу не міг бути гіршим для Києва", - написала вона.

Російські війська повільно, але все ж завойовують позиції у східній частині Донбасу - головному епіцентрі війни - і наближаються до міста Часів Яр, розташованого на вершині пагорба.

Зараз, враховуючи, що ситуація на фронті для України погіршилася ще й у зв'язку з затримкою західного озброєння, українські війська - вразливіші, заявляє Хейнс.

На її думку, Європа та інші партнери України не змогли компенсувати Києву затримку американської допомоги. Вона акцентує: "І це попри загострення кризи, яка загрожує безпеці всієї Європи, а не лише України".

Путін чи не з першого дня повномасштабної війни поставив економіку Росії на військові рейки, тоді як Захід не виконав це домашнє завдання, також на фронті досі спостерігається нерівність у чисельності армій, і вона не на користь України, як пояснює аналітик: "Це знову ж таки дає окупаційним військам перевагу, якою вони користуються".

І хоча Путін офіційно не оголошував про свої наміри взяти Харків, місто залишається його чіткою ціллю, стверджує Хейнс. Вона нагадала, що друга "столиця" України була ключовою ціллю повномасштабного вторгнення правителя Росії в лютому 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...