"Це проєкт російських спецслужб": Військовий експерт Самусь розповів, звідки взявся "Вагнер"

Заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь називає ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина не командувачем, а представником проєкту, який вже давно реалізується. Про це він сказав в інтерв'ю для каналу "Факти тижня", передають Патріоти України.

За його словами, ПВК Пригожина взялася із такої собі структури прикриття сил спецоперацій, який виконував певні завдання за кордоном. Зокрема, окупації України від 2014-го.

"Це класика жанру, коли спецслужба створює якусь структуру-прикриття. Одна, наприклад, може займатися агентурною розвідкою. От ці структури займаються, приміром, виконання функцій сил спеціальних операцій, але вони не асоціюються з державою. Фактично це дає можливість взагалі не брати відповідальність на Росію, а здійснювати будь-які воєнні злочини в Сирії і в Україні або в Африці і при цьому абсолютно не несе відповідальності", - пояснює експерт.

Самусь наголосив, що жодного легального, юридичного статусу у "Вагнера" не існує в російському правовому полі. Крім того, що стосується олігарха, то тут "дуже потужно працюють піарники".

"Якщо подивитися на всю кампанію в соціальних мережах... Я бачив уже рекламний постер "За кого б ви проголосували?". За Путіна - 47%, а за Пригожина - понад 39%. А далі там всі по 0,1%. Але є накрутка. Я не сумніваюся, що за цим стоїть адміністрація президента. Зокрема, Путін. Відбувається виявлення отаких проблемних речей серед олігархів, спецслужб, серед будь-яких впливових груп тощо. І разом з тим дається можливість конкурувати, але... Подивіться, то одну групу піднімуть, то іншу опустять", - розповів Михайло Самусь.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...