Цю проблему вже помічали раніше: Японія могла допомогти Україні снарядами, але план зірвався через несподівану причину, - ЗМІ

Україна отримує менше артилерійських снарядів від партнерів, ніж планувалося. Однією з причин цього, як з’ясувалося, є обмежена сумісність озброєнь різних країн, хоча в теорії вони мали би бути стандартизовані та уніфіковані. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Видання нагадує, що наприкінці минулого року Японія послабила свої обмеження на експорт зброї. Це відкрило дорогу угоді про поставки японських снарядів до Великої Британії, аби та вже передавала свої снаряди Україні. Але, перш ніж справа дійшла до підписання такої угоди, британські військові спочатку випробували ті снаряди, які компанія Komatsu виробляє за ліцензією британської BAE Systems для потреб японської армії.

Після цих випробувань британці вирішили відмовитися від ідеї поставок снарядів з Японії. Що саме пішло не так, офіційно жодна зі сторін не каже. Але, як зазначає WSJ, відсутність сумісності між снарядами та гарматами різних виробників є серед тих проблем, з якими стикаються західні союзники, надсилаючи Україні свою зброю.

Зазначається, що 155-міліметровий снаряд був поширений як артилерійський стандарт у країнах НАТО та в союзних їм державах інших регіонів світу. В теорії це давало змогу союзним країнам використовувати зброю та боєприпаси одна одної. На практиці вони не завжди сумісні, пише WSJ.

"Комбінації пороху та снаряда не завжди взаємозамінні", — каже Марк Кансіан, колишній офіцер артилерії Корпусу морської піхоти США, який зараз працює в мозковому центрі Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Президент Ірану загинув у авіакатастрофі - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 22:14

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела, передають Патріоти України. За даними журналістів, смерть Ібрахіма Раїсі вже підтвердили західні співроз...

"На їх можливості сильно впливають радянські доктрини": Інспектор Пентагону у звіті вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ

неділя, 19 травень 2024, 21:59

Для інструкторів Сполучених Штатів та НАТО, які готують українських військових, є великим викликом змінити мислення підопічних, оскільки українське командування все ще дотримується радянської доктрини ведення війни. Такий висновок оприлюднено у звіті П...